Ultima oră

Turul Vrancei: Sala de şedinţe evacuată din cauza scandalului

Ziarul de Vrancea
8 oct 2012 1431 vizualizări
Sala principală a Tribunalului Vrancea a avut parte ieri dimineaţă de un incident mai puţin obişnuit

La unul dintre procesele penale în care un inculpat este judecat pentru tentativă la omor, judecătorul de şedinţă, Emilia Dumitrache, a solicitat intervenţia jardarmilor şi, ulterior, evacuarea sălii, după ce mai mulţi dintre participanţi au început să se certe. Motivul a fost că unii dintre martori au considerat că nu vor fi audiaţi şi că judecătorul şi procurorul de şedinţă ar fi părtinitori. Circa 20 de persoane de etnie rroma au fost scoase din sală aproape cu forţa, în timp ce aceştia vociferau în continuare. La scurt timp, în faţa Tribunalului şi-a făcut apariţia un echipaj de intervenţie rapidă a jandarmilor, însă, din fericire, situaţia se calmase, mare parte dintre scandalagii părăsind clădirea instanţei. Şedinţa de judecată în cazul Ionel Franţ s-a derulat pană la final cu uşile închise. (G. SAVA)

Varstnicii adjudeni învaţă să trimită scrisori electronice

Varstnicii adjudeni au început de ieri să cunoască tainele calculatorului şi ale internetului la sediul bibliotecii locale. Cursurile se fac pe calculatoarele primite în cadrul programului Biblionet iar îndrumător pentru prima serie este bibliotecarul Ciprian Irimescu. Înscrierile pentru următoarele serii se pot face de luni pană vineri la sediul bibliotecii din Strada Libertăţii nr. 7A sau telefonic, la numărul de apel 0237/641300. “Participanţii la cursurile de iniţiere în utilizarea calculatorului şi internetului vor primi noţiuni fundamentale de procesare test, de navigare pe internet şi de folosire a poştei electronice. Cursul este gratuit, iar întalnirile vor fi de două ore zilnic timp de o săptămană pentru fiecare serie. Invităm publicul adjudean să se înscrie la aceste cursuri la bibliotecă”, transmite Tatiana Valea, directoarea instituţiei. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.