Ultima oră

VIDEO!!!Poliţiştii încearcă să afle cine şi de ce l-a omorat pe Gigel

Ziarul de Vrancea
8 oct 2012 9553 vizualizări
Poliţia încearcă să ia urmele criminalului care l-a omorat duminică noaptea pe Gigel Toader, în comuna Măicăneşti. Deşi a fost alcătuit un cerc de suspecţi, criminalul se plimbă încă în libertate

Un bărbat de 48 de ani din comuna Măicăneşti a fost omorat în propria locuinţă, iar localnicii nu ştiu de ce a fost omorat un om care nu avea duşmani şi nici bunuri de valoare. Gigel Toader a fost găsit mort în casă, întins pe jos, duminică seara, de un consătean care a anunţat îngrozit Poliţia. Anchetatorii şi-au dat imediat seama că bărbatul a fost omorat, întrucat avea urme de violenţă la nivelul capului. Bărbatul locuia singur întrucat soţia luase drumul străinătăţii. Pană aseară, autorul nu era cunoscut, dar poliţiştii aveau un cerc de suspecţi.

“Bărbatul locuia singur, soţia sa fiind plecată din ţară. Acesta era cunoscut drept consumator de alcool. Trupul a fost găsit duminică seara de un vecin care îl tocmise la muncă. Victima fusese lovită în zona capului, dar are şi o rană produsă prin înjunghiere la nivelul gatului”, a declarat procurorul Vasile Caştu, de la Parchetul de pe langă Tribunalul Vrancea.

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale au ridicat probe de la faţa locului, între care cateva amprente, dar şi cateva lucruri care ar putea să-i conducă la autor. Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze, dar cea mai vehiculată este cea că bărbatul a fost omorat de un tovarăş de pahar. În tot acest timp, poliţia este în alertă, iar criminalul este căutat în comuna Măicăneşti, dar şi în satele vecine. 

Crima a şocat comunitatea 

Vecinii nu îşi pot explica de ce a fost ucis Gigel Toader, un om paşnic, sărac, care muncea cu ziua pe unde putea, din spusele oamenilor.

“Era ca băiatul meu. Dacă nu îl vedeam într-o zi eram moartă, mereu mă saluta respectuos, îmi zicea „ce faci mamaie?”. Nu era un om să îi placă scandalul. Poliţia l-a găsit jos, căzut, omorat. Nu avea bani ca să îi ia şi să îl omoare. Pentru ce l-au omorat? Nu avea anturaje, era un băiat bun, muncitor, nu vorbea prostii. Ni l-a luat Dumnezeu şi pe ăsta, nu mai am pe nimeni. Da’ să-i taie gatul, mamă? Nevasta l-a părăsit. Da’ ce să îi fure, mamă, că era sărac”, ne-a spus una din vecine.

Şi alţi consăteni îl vorbesc de bine. „Era un băiat paşnic, liniştit. Numai un nebun la cap poate să facă aşa ceva. Sambătă a avut pomana tatălui său şi acum iată că s-a dus şi el”, ne-a spus un alt vecin. Printre cei cărora nu le vine să creadă că a fost ucis cu aşa bestialitate este unul dintre fraţii săi. „Aseară am auzit că este mort în casă. Nu s-a certat cu nimeni, nu avea bani stranşi”, spune Toader Niţă.

Poliţiştii caută acum orice indiciu despre autor. A fost deja alcătuit un cerc de suspecţi a căror implicare este verificată în cadrul unor audieri. La ora închiderii ediţiei, ancheta era în plină desfăşurare, iar oamenii legii spun că găsirea criminalului este o chestiune de timp. (D. CHIRIAC, G. SAVA)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea imagini cu casa unde a avut loc crima şi cu declaraţiile vecinilor.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.