Ultima oră

Doar doi sindicalişti au protestat ieri la Focşani

Ziarul de Vrancea
5 oct 2012 859 vizualizări
Doar doi sindicalişti de la "Cartel Alfa", veniţi de la compania CFR Marfă de la Adjud, au protestat ieri în Piaţa Unirii din Focşani, cerând modificarea Legii dialogului social, oprirea privatizării companiilor strategice, crearea de locuri de muncă şi creşterea valorii salariului minim pentru 2013 la cel puţin 850 de lei

 

Ceea ce trebuia să fie un miting în toată regula, la care să participe în jur de o mie de oameni,  s-a transformat într-un protest firav, care nici măcar nu a fost luat în seamă de autorităţi. Aşa se face că cei caţiva sindicaliştii au făcut doar act de prezenţă în Piaţa Unirii, ruşinaţi că mişcarea sindicală nu mai este ce era la începutul anilor ’90, cand centrul oraşului Focşani se umplea la asemenea mişcări de stradă care puteau conduce chiar la demiterea prefectului de către Guvern. Proteste de acest fel au fost organizate în toată ţara săptămana aceasta, potrivit reprezentanţilor Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa", la care au luat parte reprezentanţi din toate confederaţiile sindicale. Acestea cer modificarea de urgenţă la Legii dialogului social, deblocarea posturilor din sectorul bugetar şi crearea de locuri de muncă. Totodată, sindicaliştii vor modificarea şi aplicarea Legii salarizării unice pentru bugetari şi majorarea salariul minim în 2013 la cel puţin 850 de lei, precum şi abrogarea imediată a actelor normative care eşalonează până în 2016 plata drepturilor salariale câştigate în instanţă. Emil Ravoiu, liderul judeţean de la Cartel Alfa, nu a fost ieri în judeţ, fiind plecat cu treburi sindicale la Bucureşti, potrivit colegilor. Poate că aşa se explică şi lipsa de organizare a sindicaliştilor. (Z. V.) 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 4241 zile, 5 ore, 17 minute, 53 secunde
la ce sa iasa prostimea in strada doar "traiesc bine"
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.