Ultima oră

VIDEO!!!A început asfaltarea drumului dintre Dumbrăveni şi Chiojdeni

Ziarul de Vrancea
4 oct 2012 3340 vizualizări
DN 2 N va fi reparat pe tronsonul Bogza - Caiata - Dumbrăveni - Chiojdeni de firma UMB Spedition, după cum a promis deputatul din Colegiul Dumitreşti, Nini Săpunaru. Muncitorii au început deja să lucreze la astuparea gropilor. “Plătim rovignetă, plătim taxă de drum, este dreptul nostru să circulăm pe drumuri normale, indiferent de cine este la guvernare”, a declarat deputatul liberal

  Unul dintre cele mai cumplite drumuri din Vrancea, DN 2 N Bogza – Caiata - Dumbrăveni – Chiojdeni ar putea fi asfaltat pană săptămana viitoare. Lucrările au început din plin în aceste zile şi sunt realizate de compania UMB Spedition, cea cu care cei de la Drumuri Naţionale au încheiat un contract multianual de întreţinere a drumurilor naţionale, ca urmare a lobby-ului făcut la Ministerul Transporturilor de către deputatul Nini Săpunaru, ales în colegiul electoral care cuprinde acest drum care coboară pe valea Ramnicului. Deputatul liberal spune că repararea drumului face parte din promisiunile pe care atat el personal cat şi USL le-au făcut oamenilor din zonă, motiv pentru care spune că a făcut tot posibilul să se ţină de cuvant. De altfel, deputatul a mers ieri în colegiul său pentru a vedea cum merg reparaţiile. Şoseaua este într-o stare foarte proastă întrucat pe ea nu s-a mai turnat decat sporadic asfalt şi maşinile sunt nevoite să circule din groapă în groapă.


Întai se astupă gropile

Edilii din zonă spun că nu mai sperau să înceapă lucrări de reabilitare pe acest drum. “Repararea acestui drum este de o importanţă deosebită pentru că el face atat legătura dintre cetăţenii localităţii noastre şi E 85, dar mai ales pentru cei din Chiojdeni, Vintileasca, din zona de munte, care tranzitează localitatea noastră. Pentru a ajunge la Dumbrăveni făceau foarte mult timp”, a declarat primarul din Dumbrăveni, Valentin Talvăr. Pentru locuitorii comunei repararea drumului înseamnă să scape de un mare chin. “Pentru că drumul e impracticabil şi se circulă din groapă în groapă, maşinile s-au făcut praf. Doar în acest an am fost de patru ori la service”, spune localnicul Lucian Brutaru. Lucrările constau în astuparea gropilor, nivelarea acolo unde drumul a fost stricat de maşinile cu lemne care trec prin zonă, după care se va turna un covor asfaltic. Oamenii speră că acesta să ţină mai mult decat plombările făcute de formă pană acum. “În primul rand, maşinile sunt terminate din cauza drumului şi pe urmă viaţa noastră. Din cauza gropilor şi a maşinilor, casele se zguduiau şi crăpau”, spune Nicolae Cristogel, din Dumitreşti.


Săpunaru le cere primarilor să facă şanţuri

Lucrările de reabilitare a drumului naţional 2 N costă 170 de miliarde de lei vechi, însă constructorul a fost de acord să primească doar o parte din bani anul acesta, urmand ca diferenţa să o încaseze anul viitor. Din păcate nu s-au găsit bani şi pentru şanţuri. “Ar trebuie ca primarii să încerce pe cat posibil să scoată apa din drum în toamna asta, astfel încat să avem acest drum cinci – şase ani de zile. E o lucrare întinsă de la Chiojdeni la Dumbrăveni, urmand ca să facem şi cei 10 km care sunt în sus, poate anul acesta, poate anul viitor”, a declarat deputatul liberal Nini Săpunaru, în colegiul căruia se află şoseaua. “Acest drum este cel mai important pentru comunitatea noastră, pentru toată Valea Ramnicului. Sperăm ca în viitor să se dezvolte şi agroturismul. Fără drum nu se poate face nimic. Pană acum ne-a descurcat extraordinar de greu, foloseam drumuri de ţară ocolitoare. Drumul Bordeşti – Gura Caliţei este mai bun”, a spus la randul său viceprimarul comunei Chiojdeni, Constantin Grigore.


Urmează drumul dintre Focşani şi Andreiaşu

Oamenii abia aşteaptă să circule pe drumul reabilitat. “Este o minune dumnezeiască pentru noi, pentru că de 10 – 12 ani, dacă nu şi mai mult, a fost nenorocire pe aici. Acum sper să se finalizeze lucrările şi să fie bine”, ne-a spus un alt localnic din satul Galoieşti, comuna Dumitreşti. Potrivit deputalului Nini Săpunaru, în curand ar trebui să înceapă lucrările şi la drumul dintre Focşani şi Andreiaşu, unde asfaltarea ar urma să fie finală întrucat se va turna un strat de uzură. Liberalul crede că dacă nu se făcea nimic, pe Valea Ramnicului ar fi avut loc iar proteste de stradă, cum s-a întamplat şi în anii trecuţi. “Cetăţenii erau hotăraţi, dacă nu se întampla nimic nici anul acesta, să iasă din nou în stradă să protesteze. Plătim rovignetă, plătim taxă de drum, este dreptul nostru să circulăm pe drumuri normale, indiferent de cine este la guvernare”, a declarat deputatul liberal. Acesta nu a ratat ocazia să critice fosta guvernare dar şi fosta conducere de la Drumuri Naţionale, care nu s-au preocupat să reabiliteze acest drum.


Primarul Dogaru cere să se respecte restricţiile de tonaj

Petrică Dogaru, primarul Dumitreştiului, spune că după ce se va repara drumul vor trebui luate măsuri, întrucat vor reîncepe problemele cu maşinile care transportă lemne şi care cantăresc zeci de tone. Există indicatoare de limită de 10 tone, dar acestea nu prea sunt respectate. “Impactul pentru localitate va fi foarte mare dacă se reabilitează drumul acesta. Chiar cei de la firmă spun că nu au mai lucrat niciodată pe un drum atat de prost. Eu sunt îngrijorat de ceea ce va urma, pentru ca sunt maşini cu lemne de 60 - 70 de tone care trec pe acest drum şi îl degradează. Cum nu se lucrează la terasament va trebui să găsim mijloace de a ne apăra drumul. Pană acum noi am fost ignoraţi total”, a declarat Petrică Dogaru, primarul social-democrat al comunei Dumitreşti. (E. POPESCU)-Advertorial


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.