Ultima oră

Ingrediente expirate la unele firme de catering

Ziarul de Vrancea
4 oct 2012 1106 vizualizări
In plus, firmele dau clienţilor porţii mai mici decat cele declarate

Firmele de catering, precum şi restaurantele care au introdus în oferta lor şi servirea mancării la domiciliu au fost verificate de inspectorii OPC începand cu prima zi de şcoală, mai ales că unele dintre acestea prepară hrană şi la cateva unităţi de învăţămant din municipiu. Rezultatele controalelor de pană acum nu sunt tocmai liniştitoare pentru consumatori. Astfel, din cele 14 firme care funcţionează în regim catering controlate de inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea în ultima vreme, la 10 au fost descoperite abateri. Cele mai grave se referă la utilizarea în prepararea hranei a unor produse cu termenul de valabilitate depăşit, iar ingredientele din listele de preparare a hranei nu existau pe stoc, fiind înlocuite cu altele. De asemenea, în nouă cazuri, cantităţile per porţie ori lipseau, ori erau trecute mai mari decat în realitate. O altă neregulă depistată de inspectorii CJPC se referă la lipsa specificării ingredientelor principale sau a celor alergene. “Două din aceste firme asigură hrana şi la două grădiniţe cu program prelungit. În urma verificărilor de pană acum au fost aplicate 11 avertismente şi patru amenzi în valoare de 6.250 lei. S-au oprit de la comercializare 118 kg alimente în valoare de 20 mii lei”, ne-a declarat şefa OPC Vrancea, Mirela Bîznă. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 4242 zile, 17 ore, 29 minute, 33 secunde
care sunt unitatile doamna de fier ? spunetile sa ne ferim sa servim masa la acele unitati .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.