Ingrediente expirate la unele firme de catering
Firmele de catering, precum şi restaurantele care au introdus în oferta lor şi servirea mancării la domiciliu au fost verificate de inspectorii OPC începand cu prima zi de şcoală, mai ales că unele dintre acestea prepară hrană şi la cateva unităţi de învăţămant din municipiu. Rezultatele controalelor de pană acum nu sunt tocmai liniştitoare pentru consumatori. Astfel, din cele 14 firme care funcţionează în regim catering controlate de inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea în ultima vreme, la 10 au fost descoperite abateri. Cele mai grave se referă la utilizarea în prepararea hranei a unor produse cu termenul de valabilitate depăşit, iar ingredientele din listele de preparare a hranei nu existau pe stoc, fiind înlocuite cu altele. De asemenea, în nouă cazuri, cantităţile per porţie ori lipseau, ori erau trecute mai mari decat în realitate. O altă neregulă depistată de inspectorii CJPC se referă la lipsa specificării ingredientelor principale sau a celor alergene. “Două din aceste firme asigură hrana şi la două grădiniţe cu program prelungit. În urma verificărilor de pană acum au fost aplicate 11 avertismente şi patru amenzi în valoare de 6.250 lei. S-au oprit de la comercializare 118 kg alimente în valoare de 20 mii lei”, ne-a declarat şefa OPC Vrancea, Mirela Bîznă. (M. VLĂDESCU)