Ultima oră

Turul Vrancei: Focşaniul, invitat la Orhei

Ziarul de Vrancea
30 sep 2012 1338 vizualizări
Trăiască frăţia dintre romani şi basarabeni! Pe acest principiu “patriot”, moldovenii de peste Prut i-au invitat pe consilierii locali focşăneni şi pe primarul Decebal Bacinschi, în perioada 6-7 octombrie, la o serie de manifestări cultural-artistice care au loc în Orhei.

Invitaţia a fost anunţată de edilul Decebal Bacinschi în şedinţa de joia trecută, precizand că în Moldova pot pleca patru persoane. Basarabenii, deşi vor să fim fraţi, au specificat faptul că nu dispun de fonduri pentru asigurarea transportului şi cazării în Republica Moldova. Tocmai din această cauză, foarte probabil, de la Focşani nu va merge nimeni în Orhei, chiar dacă municipalitatea a precizat că poate pune la dispoziţie un mijloc de transport. (I. C.)

Drogurile, combătute de poliţişti

În cadrul evenimentului “Săptămâna prevenirii criminalităţii”, a fost dedicată ziua prevenirii consumului de droguri şi plante etnobotanice. La Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” a rulat un film cu tematica happy-end, urmărit de 250 de tineri. Au participat elevi de la Şcolile Postliceale “Carol Davila” şi “Hipocrate” şi Colegiile “Edmond Nicolau”, “Valeriu D. Cotea”, “Ion Mincu”. La finalul vizionării filmului au fost purtate discuţii deschise şi s-a concluzionat că efectele drogurilor sunt majore asupra vieţii tinerilor. În ultimul timp, tot mai mulţi tineri au fost reţinuţi în Focşani pentru trafic şi consum de droguri. (D. C.)

Tinerii au învăţat secretele muntelui

Asociaţia pentru Parteneriat Comunitar din Focşani a implementat în perioada 1 decembrie 2011 – 30 septembrie 2012 proiectul “Voluntariatul – (re)sursă pentru dezvoltare” adresat tinerilor din Focşani şi cinci comune montane şi anume Valea Sării, Năruja, Paltin, Bârseşti şi Tulnici. Proiectul a avut ca scop dezvoltarea unui sistem de bune practici în domeniul voluntariatului pentru dezvoltarea economică locală, cu activităţi specifice zonei montane. Obiectivele acestuia au constat în formarea unui număr de cel puţin 20 de organizaţii neguvernamentale din zona de munte la nivel naţional. Cei peste 70 de tineri - tinerii voluntari implicaţi direct în proiect, precum şi tinerii participanţi la activităţi – şi-au dezvoltat competenţe sociale, civice, de analiză şi sinteză, de creativitate, proiectul încurajând realizarea unor activităţi concrete şi demonstrative în aer liber, pe teren. Tinerii participanţi au obţinut în cadrul seminarului şi a dezbaterilor organizate în localităţile rurale montane informaţii teoretice şi practice despre activităţile voluntare ce pot fi practicate în zona de munte. Proiectul a fost finanţat de UE prin Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 5.1 – Întâlniri ale tinerilor şi ale responsabililor de politici de tineret. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.