Ultima oră

A incendiat troiţa din „Muchea morţilor” şi l-a agresat pe preot

Ziarul de Vrancea
27 sep 2012 2703 vizualizări
Fapta a avut loc la Dumitreşti, zilele trecute.Oamenii legii spun că autorul s-a supărat pentru că troiţa nu a fost amplasată la o intersecţie de drumuri, potrivit tradiţiei

Un bărbat din comuna Dumitreşti a incendiat o troiţă şi l-a agresat pe preotul paroh din satul Biceştii de Sus, Mircea Vintilă, care a îndrăznit să-l dojenească pentru fapta sa. Supărat pe lume şi dar şi pe cele sfinte, Răduţă Strambei, 41 ani, a provocat la începutul săptămanii un scandal monstru. Localnicii spun că bărbatul a revenit în ţară schimbat, după ce a stat în jur de 15 ani prin Italia. Acesta ar fi fost revoltat pentru că troiţa nu a fost ridicată la o intersecţie de drumuri, iar explicaţia primită, potrivit căreia pe şesul din spatele ei sunt îngropaţi soldaţi romani şi germani din primul Război Mondial, nu l-a mulţimit. Troiţa se află în punctul „Muchea morţilor”, întrucat cei care mureau în spitalul din comună erau îngropaţi aici, potrivit localnicilor. Omul a făcut scandal şi cu oamenii legii în momentul în care au venit la locuinţa sa pentru a-i cere explicaţii. „În urma verificărilor efectuate de poliţiştii din Dumitreşti s-a stabilit că Răduţă S., 41 ani, în noaptea de 23/24 septembrie 2012, a incendiat o troiţă din localitate şi l-a ameninţat cu acte de violenţă pe preotul din comună. A doua zi, bărbatul a fost depistat de poliţişti în faţa locuinţei sale. Acesta a avut un comportament turbulent, lovind cu picioarele un autoturism. Bărbatul a fost internat la secţia de neuropsihiatrie din cadrul Spitalului de Urgenţă Sf. Pantelimon Focşani”, ne-a detaliat inspectorul Bogdan Toader, de la Poliţie. În timpul crizei de nervi, omul a avut o ieşire şi la spitalul din comună, unde există un compartiment de psihiatrie, pe care a ameninţat că-l desfiinţează. Oamenii legii pun ieşirile pe seama tulburărilor psihice ale bărbatului. (S. VRÎNCEANU, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.