Ultima oră

Americanii sunt interesați de canalul Siret-Bărăgan

Ziarul de Vrancea
27 sep 2012 2022 vizualizări
Surse din cadrul Ministerului Mediului au explicat, pentru EVZ, că americanii ar fi interesați să preia investiția lăsată baltă de aproape 25 de ani, însă vor să vadă exact cât din lucrare este realizată și ce investiții ar fi necesare pentru terminarea canalului Siret-Bărăgan.

 

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, s-a întâlnit cu Joshua Kaplan, directorul Regional pentru Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Europa din Agenţia Statelor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare pentru a discuta despre canalul de irigații Siret-Bărăgan.
Costurile totale estimate pentru realizarea canalului Siret-Bărăgan se ridică la 3,6 miliarde de euro, potrivit unei evaluări din 2003 făcute de către Ministerul Agriculturii. Doar realizarea canalului cu o lungime de 190 kilometri implică investiţii de 801 milioane euro, iar sistemele de irigaţii – alte 2,8 miliarde euro.

Sistemul de irigații al României, „secat” din cauza deciziilor proaste
Mai mulţi miniştri ai agriculturii au contribuit, în ultimii ani, la distrugerea sistemului de irigaţii românesc. Construit în perioada comunistă, singurul sistem care nu doar că i-ar fi putut ajuta pe ţărani să-şi ude culturile, dar ar fi putut fi utilizat şi la desecarea unor terenuri acum inundate este falimentar din cauza deciziilor proaste luate de guvernele din perioada 2000-2010.
Aceasta este concluzia unui raport al Curţii de Conturi a României (CCR) destinat instituţiilor responsabile: Parlamentului – unde o anchetă pe această temă a trenat luni bune -, Guvernului, Ministerului Agriculturii, Agenţiei Domeniilor Statului, Societăţii Naţionale Îmbunătăţiri Funciare (SNIF) şi Agenţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare.

EVZ


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.