Ultima oră

Musafir nocturn, înjunghiat la o stană din Mărăşeşti

Ziarul de Vrancea
26 sep 2012 1444 vizualizări
Ciobanul s-a trezit în lătratul cainilor şi a ieşit afară înarmat cu un cuţit pentru a se apăra, iar a doua zi s-a trezit cu dosar pentru tentativă de omor

O tentativă de furt era la un pas de a se finaliza tragic, în noaptea de marţi spre miercuri, la marginea oraşului Mărăşeşti. Anchetatorii au reuşit ieri să îl audieze pe ciobanul asupra căruia se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la omor. Victima se află în spital iar însoţitorul său, un alt bărbat tot din Mărăşeşti, urma să fie audiat de oamenii legii. Primele indicii au fost obţinute după declaraţia dată procurorilor de Iordache Dogaru, de 58 de ani, din Mărăşeşti, cioban la o stană din apropierea localităţii. Acesta le-a povestit anchetatorilor că marţi seara, în jurul orelor 23.30, a fost trezit de lătratul puternic al cainilor de la stană. Acesta s-a gandit la ceea ce este mai rău şi a s-a înarmat cu un cuţit, după care a ieşit din coliba sa. Omul a susţinut că a apucat să vadă o căruţă oprită langă ţarc şi o persoană ghemuită în apropierea atelajului. Cand s-a apropiat, a fost atacat de o a doua persoană, care l-a lovit cu un corp contondent în zona feţei. Ciobanul a mai declarat că este posibil ca în momentul în care va căzut să-l fi înjunghiat pe atacator. Cel lovit de cuţit şi însoţitorul său au apucat să fugă pană cand Iordache Dogaru să îşi trezească fratele care dormea într-o colibă aflată la ceva distanţă. După ce i-a povestit fratelui cele întamplate, ciobanul s-a urcat imediat pe bicicletă şi s-a dus la poliţie unde le-a spus lucrătorilor de la secţie cele petrecute. La scurtă vreme, oamenii legii au fost înştiinţaţi şi de prezentarea la spital a victimei, în persoana lui Ginel Vasilache, de 21 de ani, tot din Mărăşeşti. Acesta a ajuns în jurul orei 1 noaptea la Spitalul Judeţean din Focşani, unde a intrat imediat în operaţie, fiind diagnosticat cu plagă înjunghiată zona hemitorace. Hemoragia puternică şi posibilitatea ca şi alte organe interne să fie afectate i-a alertat pe medici care l-au dus direct în sala de operaţie. Victima a fost supusă unei intervenţii de aproximativ patru ore. Anchetatorii au mai aflat că Vasilache a fost dus cu căruţa la domiciliu de însoţitorul său, Costel Costea, tot din Mărăşeşti, care urma să fie audiat cu privire la cele întamplate. Pentru că sangera, unul dintre membrii familiei lui Vasilache l-a dus la spital, la Focşani. Ciobanul avea ieri un hematom vizibil în zona ochiului stang şi a acuzat şi leziuni în zona maxilarului şi zona periorbitală. Din primele declaraţii, anchetatorii cred că cei doi veniseră cel mai probabil să fure de la stană şi au fost surprinşi de cioban, moment în care Vasilache l-a atacat. Medicul legist urmează să concluzioneze în privinţa leziunilor şi a numărului de îngrijiri medicale din acest caz. (R. MANOLACHE, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.