Ultima oră

SHOW-UL PRIVATIZĂRII OLTCHIM CONTINUĂ. Ponta îşi ameninţă subalternul cu demiterea. Dan Diaconescu merge la Ambasada SUA, iar ambasadorul Rusiei merge la Ministerul Economiei

Ziarul de Vrancea
26 sep 2012 685 vizualizări
UPDATE 13:22 Dan Diaconescu s-a întors în ţară. Cele mai importante declaraţii făcute pe aeroport: Către jurnalişti : "Nu trebuia să veniţi în număr atât de mare. Sunt un biet jurnalist. Nu sunt nici măcar preşedinte şi nici premier"

 

  "Pentru noi este important să strângem bani pentru Tarom şi CFR Marfă şi apoi să vedem ce se intampla cu Hidroelectrica". "Mai ales CFR pe care ciocoii vor sa il vândă pe nimic"

"Suntem totuşi investitor strategic"

"Nu sunt omul nimănui. Am plecat din popor. Am ajuns acum să mă lupt cu ciocoii"

"Dorim şi Arpechimul, aşa cum s-a angajat statul"

Întrebat când va plăti banii pentru Oltchim, Diaconescu a răspuns: "Cât de repede va dori Guvernul să ne ia banii"

"Nu rataţi întoarcerea mea că pentru nici nu ştiţi de pierdeţi"

"Important este ca Guvernul să nu tragă ştecherul din priză după ce poporul va cumpăra Oltchim"

"Toată planeta este interesată să cumpere Oltchim"


 

 

 

UPDATE 13:20 

  Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, a declarat că va propune OPSPI, pentru modificarea contractului de cumpărare a pachetului de acţiuni de 54,8% la Oltchim, o serie de condiţii ale sindicaliştilor şi pe care echipa patronului OTV şi le-a însuşit.

  Condiţiile se referă la păstrarea obiectului de activitate a combinatului, asigurarea drepturilor salariale şi preluarea întregului personal al combinatului. O altă condiţie vizează introducerea unei clauze prin care OPSPI să garanteze că AVAS şi Electrica -  instituţii la care Oltchim are datorii - nu vor cere insolvenţa Oltchim după încheierea procesului de privatizare.


În timp ce 500 de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au organizat un nou protest, miercuri dimineaţă, în faţa combinatului chimic, premierul l-a ameninţat, în şedinţa de Guvern, pe şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, cu schimbarea din funcţie, spunând că acesta va trebui să vorbească mai puţin şi să facă mai mult în legătură cu derularea procesului de privatizare la Oltchim.

Înainte de şedinţa de Guvern, primul ministru a avut o întâlnire cu Directorul Servicului de Informaţii Externe (SIE), Teodor Meleşcanu. Acesta a venit miercuri la sediul Guvernului, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situaţia de la Oltchim, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Între timp, ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg S. Malginov, a fost la Ministerul Economiei, după cum ne-au confirmat surse din Ministerul Economiei.

"Domnul Vulpescu să facă bine să explice foarte clar, să vorbească mai puţin şi să facă mai mult. Dacă poate, dacă nu, găsim un alt şef la OPSPI care poate să explice mai clar', i-a spus Ponta ministrului Economiei, în faţa jurnaliştilor, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Ponta i-a cerut ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, să fie pregătit pentru "ambele variante", inclusiv cea în care Dan Diaconescu nu ar aduce banii, situaţie în care şeful de la Economie trebuie să pregătească strategia de administrare specială la Oltchim.

"Vă rog să asiguraţi până luni ceea ce avem noi de făcut, iar luni, în funcţie de rezultatul final - se semnează sau nu se semnează contractul - trebuie să prezentaţi strategia noastră pentru administrare specială, plata salariilor, repornirea activităţii şi tot ce înseamnă pentru un nou proces de privatizare, însă făcut şi gândit mult mai bine decât a fost gândit cel pe care l-am preluat din mers. Să vă pregătiţi pentru ambele variante", i-a spus Ponta ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

OPSPI: "Discutăm des cu cei de la TISE"

Oficiali din Ministerul Economiei au declarat pentru gândul că au loc des discuţii telefonice cu reprezentanţii firmei ruse TISE, care şi-a manifestat interesul pentru preluarea acţiunilor combinatului Oltchim.

"Utima dată am vorbit ieri (luni n.n.) cu ei. A rămas să discutăm în continuare", ne-au spus oficiali din Ministerul Economiei.

 

În urmă cu două zile, Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat că, în cazul în care nu se finalizează tranzacţia cu Dan Diaconescu, există o companie rusească  interesată de preluarea combinatului de la Oltchim. Este vorba despre firma rusească TISE (Technologies, Investments, Services, Energy), care, potrivit ministrului Economiei, s-a arătat interesată de preluarea acţiunilor combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea şi a trimis, în primăvara acestui an, o scrisoare de intenţie în acest sens.

„A urmat apoi perioada de vară şi am primit din nou o scrisoare prin care au zis că situaţia se amână, dar îşi arată în continuare disponibilitatea”, a declarat ministrul Economiei, citat de Mediafax.

Liderul protestatarilor Oltchim: Nu mai avem încredere nici în Dan Diaconescu, nici în Guvern

Liderul protestatarilor, Corneliu Cernev, spune că salariaţii de la Oltchim nu mai au încredere în guvernanţi şi că oamenii şi-au pierdut toate speranţele.

"Nu mai avem încredere nici în planurile lui Dan Diaconescu, nici în cei de la Guvern, care au spus că ne ajută cu fonduri, cu credite, cu salariile restante. Am reluat protestele pe platformă, vrem ca acest combinat să mai aibă viitor. Acum combinatul nu are niciuun viitor", a declarat Corneliu Cernev.

Oamenii spun că vor renunţa la proteste doar în momentul în care va fi reluată producţia combinatului, iar ei îşi vor primi salariile restante.

www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.