Ultima oră

SCENARIU CA-N FILME. O profesoară de la ASE îi cere unui ginecolog celebru să recunoască copilul lor din flori. PRIMA REACȚIE a medicului

Ziarul de Vrancea
24 sep 2012 4697 vizualizări
Profesorul universitar dr.Nicolae Suciu, directorul Maternității Polizu din Capitală și al Institutului de Ocrotire a Mamei și Copilului (IOMC), a fost dat în judecată de o femeie care susține că doctorul este tatăl copilului ei de zece ani. Mama l-a acționat în justiție pe celebrul ginecolog după ce acesta a refuzat să-i mai plătească o sumă de bani pentru întreținerea copilului. Medicul neagă aventura și spune că așa ceva nu i s-a mai întâmplat în toata experiența.

 

Femeia, care este șef de catedră în cadrul Facultății de Management din cadrul ASE, a dezvăluit că tatăl copilului ei de zece ani este celebrul ginecolog Nicolae Suciu, actual director al IOMC. Femeia a ținut secret acest lucru până acum patru luni, când, pe motiv că bărbatul nu-i mai plătește „o sumă modică” pentru întreținerea băiatului, l-a chemat în instanță pentru stabilirea paternității, potrivit cancan.ro. Contactată de EVZ, Cristina Alpopi nu a dorit să comenteze situația.

În motivele acțiunii intentate, femeia dezvăluie însă cu lux de amănunte povestea de dragoste trăită alături de ginecolog. Ițele poveștii sunt însă destul de încurcate. În această cerere mai apare și numele fostului soț al femeii, pe care l-a chemat, de asemenea, în instanță pentru a recunoaște că nu el este adevăratul tată al copilului și că totul a fost „un aranjament”. 

"În fapt, m-am căsătorit cu pârâtul Gabriel în 1999, iar din căsătorie nu au rezultat copii, căsătorie pe care am desfăcut-o trei ani mai târziu, fiind separaţi în fapt încă din anul 2000. Spre sfârşitul anului 2000 l-am cunoscut pe pârâtul Suciu Nicolae în calitate de doctor ginecolog, apelând la serviciile sale medicale, iar ulterior am întreţinut relaţii cu acesta crezând că vom întemeia o familie, relaţii din care a rezultat minorul în cauză. Astfel, în 2002 s-a născut minorul A.Ş.G.

Conform certificatului de naştere înregistrat în registrul stării civile, iar pârâtul Suciu Nicolae deşi cunoştea că este tatăl copilului nu a dorit să-l recunoască. Aflată într-o astfel de împrejurare, am apelat la înţelegerea fostului soţ care înţelegând situaţia, a acceptat să recunoască copilul. Invederez instanţei că acesta era din motive medicale în imposibilitatea fizică de a procrea, dar şi că de la despărţirea în fapt nu am mai întreţinut relaţii cu el, fiind cu neputinţă să fie tatăl copilului.

Urmează că după constatarea că recunoaşterea de paternitate nu corespunde adevărului, să observaţi că minorul s-a născut în afara căsătoriei şi are filiaţia stabilită numai faţă de mamă. Menţionez că am întreţinut relaţii cu pârâtul Suciu Nicolae în periooada concepţiei minorului, iar naşterea sa este rezultatul acestor relaţii. Solicit obligarea pârâtului Suciu Nicolae la plata pensiei de întreţinere astfel; încât să contribuie la cheltuielile de creştere, învăţătură, educare şi pregătire profesională a copilului", se arată în cererea de chemare în judecată a ginecologului.

Presupusul tată: „Se mai întâmplă ciudățenii”

Între timp, doctorul Nicolae Suciu și-a întemeiat, la rândul său, o familie și dezminte o eventuală idilă cu reclamanta, care i-a fost pacientă. Contactat de EVZ, ginecologul spune că este consternat de ceea ce i se întâmplă și nu se aștepta la acest acuzații, mai ales că pe tot parcursul acestor ani, atât profesoara, cât și mama acesteia i-au fost paciente.

Doctorul spune că profesoara i-a trecut pargul cabinetului acum zece ani, pentru că se confrunta cu probleme de infertilitate. „A urmat mai multe tratamente de stimulare, timp de un an, atât la mine, cât și la alți medici, și, într-un final a rămas gravidă. Însă nu pot să concep de ce m-ar acuza acum că eu sunt tatăl copilului ei. Se mai întâmplă și ciudățenii din astea, eu personl nu mă mai confruntasem cu așa ceva până acum, însă colegi de-ai mei, da”, mărturisește medicul Nicolae Suciu.

Ginecologul a depus la dosar dovezi care atestă că profesoara denaturează adevărul și spune că ea i-a cerut ajutor de specialitate pentru reproducerea umană asistată medical cu terț donator.

„Într-adevăr, reclamanta s-a prezentat la cabinetul medical al subsemnatului tocmai pentru a primi ajutor de specialitate în scopul procreării unui copil cu soţul său la acea dată. Tehnica medicală utilizată de subsemnatul nu cunoştea, la momentul respectiv, o reglemenatre specială din punct de vedere legal. După cum rezultă din documentele anexate acestei întâmpinări, subsemnatul am apelat la donaţii de material seminal pentru a realiza un "cocktail" ce putea îmbunătăţi semnificativ şansele de fecundare şi am realizat mai multe inseminări prin această metodă, reclamanta cunoscând acest lucru şi consimţind la el, iar metoda a fost eficientă, rezultând minorul (aşa cum atestă dosarul medical al reclamantei deschis la cabinetul medical al subsemnatului, precum şi Fişa de monitorizare prenatală a reclamantei, documente pentru are cerem îngăduinţa instanţei de a ne permite să le administrăm sub condiţia păstrării confidenţialităţii, fiind date cu caracter medical ce se bucură de protecţie prin lege", se apară ginecologul de la Spitalul Polizu.

www.evz.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.