Ultima oră

Înainte de reînfiinţarea posturilor de poliţie Dilema poliţistului: Ai patru situaţii în localităţi diferite. Unde te duci?

Aurelian Ivan
2 sep 2012 22091 vizualizări
Ideile ciudate din Ministerul de Interne au dus la creşterea infracţionalităţii în ţară,după desfiinţarea posturilor de poliţie.In Goleşti s-au înmulţit furturile din locuinţe şi de pe camp, după cum spun poliţiştii de acolo.Oamenii legii spun că după comasare, cand aveau mai multe infracţiuni în localităţi diferite, trebuiau să o aleagă pe cea mai gravă, renunţand să intervină la celelalte

Comasarea şi acum decomasarea posturilor de poliţie din ţară este un alt exemplu de prostie romanească plătită cu bani grei din buzunarele romanilor. Cu un an în urmă pornea marele experiment: Poliţia Romană se eficientizează, îşi reduce costurile de întreţinere şi, cel mai important,  reduce infracţionalitatea. Numai că acum, la bilanţ, se vede imaginea unei mega-tampenii de proporţii naţionale. Prin urmare, cum era normal, s-a luat decizia revenirii asupra deciziei. În Vrancea, cele 68 de posturi de poliţie, cu tot cu personal, au fost înghesuite în zece secţii de poliţie. Doar cinci din posturile rurale, la Boloteşti, Tănăsoaia, Nereju, Corbiţa şi Sihlea, au rămas independente, pentru că sunt în localităţi considerate greu accesibile. Restul de 63 au fost comasate în zece secţii de poliţie care să monitorizeaze infracţionalitatea în judeţ. Numai că nu a fost aşa cum au visat în birouri minţile luminate din Ministerul de Interne. Oficialii MAI recunosc acum că furturile de animale, tâlhăriile şi infracţiunile stradale au crescut cu 6% comparativ cu 2011. Mai adăugăm aici consumul mai mare de carburant şi brambureala prin care zeci de şefi ai secţiilor de poliţie şi-au pierdut funcţiile. Acum, oficialii MAI anunţă că de sambătă s-au reînfiinţat posturile de poliţie rurală. Tot retoric ne întrebăm: cine va plăti pentru acest eşec? De fapt cine plăteşte şi pentru străzile din Focşani pe care se pune asfalt şi apoi, după cateva săptămani, se găsesc cei de la ENET, CUP sau Gaze să repare vreo conductă spartă şi să lase pietriş în loc de asfalt?

Au crescut pungăşiile şi furturile din locuinţe şi de pe camp

De la 1 septembrie, Secţia de Poliţie din Goleşti a revenit la ce a fost înainte de a fi comasată. Cu alte cuvinte, timp de un an, postul de poliţie a avut în grijă comunele: Suraia, Bilieşti, Vanători, Garoafa, Campineanca, Milcovul şi Gologanul. Acum se va ocupa numai de Goleşti. “Lucrăm în două schimburi, de la ora 8 pană la 22, iar după 22:00 intervenim în urma apelurilor la 112. Oamenii aici ne ştiu, au numărul nostru, ne sună direct. Gandiţi-vă că atunci cand ne ocupam de mai multe comune, cum v-am spus, aveam patru situaţii în patru localităţi diferite, trebuia să o alegem pe cea mai gravă. Cat am fost secţie de poliţie, care avea atatea comune în grijă, infracţionaliatea în Goleşti a crescut, după aprecierea mea, cu 50%. Ne confruntăm cu furturile din locuinţe sau de pe camp. Obiectivele noastre sunt acum să stăpanim fenomenul infracţional.Trebuie să refacem registrele, să punem evidenţele la punct”, ne-a spus Tudorel Popa, agentul şef principal, împuternicit la comanda postului d e poliţie din Goleşti.

Poliţişti vs tinerii care consideră puşcăria “la bine”

Pană în anul 2000, mai spune agentul şef principal Tudorel Popa, varsta infractorilor se situa în intervalul 35-50 de ani, acum a coborat pană la 16 ani. “Ne pun mari probleme tinerii care sunt  mai “«tupeişti» să le zic, cum e vorba lor. Fură din maşini, case, societăţi comerciale. Cand îi prinzi că au spart o maşină şi au furat casetofonul, îţi răspund: «da’ ce, domnule, am furat şi eu un casetofon». Mulţi tineri provin din familii dezorganizate, nu au un trai decent. În acelaşi timp, mulţi chiar se bucură că merg la puşcărie, ei spun că acolo au trei mese pe zi, baie, televizor şi spun: «fur pană mă prindeţi, apoi mă întorc la bine»”, ne-a mai spus Tudorel Popa. Secţia de Poliţie din Goleşti se află într-o zonă cu aproape 5.000 de locuitori. Cele mai multe furturi au fost comise din locuinţele persoanelor care sunt la muncă în străinătate. Ultima crimă care a avut loc în comuna Goleşti a fost în anul 1997, cand victimă a căzut un un cuplu de bătrani. (Aurelian IVAN)








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
banditu, acum 4265 zile, 3 ore, 57 minute, 12 secunde
E greu tare accesibila cand acolo se trec in draci terenuri de casa in intravilan si se construieste la greu. Cineva a avut interes sa aiba acolo post separat de politie, adica sa fie mai bine citeste integral
uimitu', acum 4265 zile, 13 ore, 23 minute, 25 secunde
Bolotesti localitate greu accesibila ?? Mirama-s.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.