Ultima oră

REFERENDUM 2012. Cine canta si pe cati bani la mitingurile electorale

Ziarul de Vrancea
24 iul 2012 1349 vizualizări
Trupe si artisti precum Vunk, Connect-R, Antonia, DJ Project, Taraful din Clejani si Aurel Tamas s-au auzit in deschiderea USL sau PDL

 

Campania pentru referendumul de demitere a presedintelui Basescu nu s-a purtat doar pe scena declaratiilor politice, ci si pe ritmuri de pop-rock, reggae ori muzica de petrecere. Trupe si artisti precum Vunk, Connect-R, Antonia, DJ Project, Taraful din Clejani si Aurel Tamas s-au auzit in cele trei saptamani la mitingurile electorale.

De departe, cei mai prezenti au fost Vunk a caror piesa, "Vreau o tara ca afara" a devenit imnul de campanie al USL. Versurile cantate de Cornel Ilie, vocalul trupei, s-au auzit la Craiova, la Iasi si Brasov, pe scenele oraselor in care alianta o organizat mitinguri anti-Basescu.

Piesa, lansata pe internet de Ziua Nationala, in decembrie 2010, a avut initial un alt scop: de a-I convinge pe romani sa nu emigreze, iar pe cei déjà plecati din tara sa revina. „Politica nu are ce cauta in aceasta campanie", declara in 2010, solistul trupei. „Deciziile tin de noi, dar nu putem astepta nimic de la politicieni".

Doi ani mai tarziu mesajele versurilor s-au auzit insa intr-un alt context.

Connect-R nu canta sub 2.500 de euro

"Le-am interzis artistilor mei sa aiba vreo implicare politica. Ei nu pot fi activisti politici", sustine Emil Burloi, impresarul si managerul lui lui Connect-R si al trupei DJ Project. Clientii lui au participat la o singura cantare politica, cea de la Brasov, de la mitingul USL, sustine: "A fost un singur concert si l-am tratat ca pe orice angajament muzical", a declarat Burloi pentru gandul, nu inainte de a explica de ce nu pune la numaratoare cantarea lui Connect-R de la Constanta, de la mitingul USL. Potrivit managerului, artistul avea oricum un concert stabilit la mare.

Intrebat cum trateaza Connect-R un show sustinut la finalul unei manifestatii politice, managerul raspunde scurt: "Normal". "Indiferent de resortul care i-a adus pe oameni in fata unei scene, artistul le ofera un show complet, un program de minimum 30 de minute", afirma acesta. Iar in ceea ce priveste onorariul, Emil Burloi sustine ca sub 2.500 de euro Stefan Mihalache, alias Connect-R, nu canta.

Ionita din Clejani: Daca mergem la o nunta, suntem mai veseli ca mirii, daca mergem la inmormantare, suntem mai tristi ca rudele mortului

E mai scumpa o prestatie intr-o campanie electorala? "Noi avem aceleasi onorarii", declara pentru gandul Ionita de la Clejani. „Chiar si de Revelion avem acelasi pret, care sa fie cat mai jos pe piata, dar care sa reflecte calitatea a ceea ce oferim", sustine artistul.

Impreuna cu sotia lui, Viorica, si cu taraful lor, Clejanii au fost solicitati in aceasta luna la un singur miting, cel de la Constanta, anti-Basescu, organizat de USL. Muzicantul insa precizeaza ca pe ei nu-i tocmesc „politicienii, ci organizatorii de evenimente". „Tratam orice invitatie ca un angajament muzical. Nu tinem cont de culoarea politica, nu transmitem mesaje politice si nu avem melodii politice", afirma Ionita de la Clejani. Artistul spune ca niciodata nu i s-a cerut lui sau Vioircai sa transmita vreun mesaj atunci cand s-a aflat pe o scena.

„Noi suntem genul de oameni care, daca mergem la o nunta, suntem mai veseli ca mirii, iar daca mergem la inmormantare, suntem mai tristi ca rudele mortului", spune lautarul, punctand: "Asta ne e meseria".

Iar meseria i-a adus o cantare si pe 29 iulie, de referendum: "Suntem la Timisoara, unde participam la deschiderea unui mall".

Intrebat de gandul daca va merge la vot, artistul se fereste sa dea un raspuns categoric: "Nu stiu ce sa zic pentru ca nu stiu ce sa fac. Nu sunt sigur pe nimic si nu stiu ca, daca se schimba lucrurile, va fi mai bine . Ma gandesc tot mai mult la alegerea pe care am facut-o in 1990, cand s-au deschis granitele: nu cumva trebuia sa plecam si sa ne stabilim in strainatate? Dar trebuie ca lucrurile sa se indrepte si pentru romani. Dumnezeu are grija de noi", conchide Ionita de la Clejani.

 

Articol preluat din cotidianul Ziarul de Iasi


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.