Ultima oră

„Observatie individuală” pentru elevii temperamentali de la Cuza

Ziarul de Vrancea
13 iun 2012 2032 vizualizări
agresiunea în care au fost implicaţi elevii de 11 ani a fost analizată de Comisia pentru prevenirea si combaterea violentei in scoala, care a decis să nu aplice măsuri dure, care i-ar putea afecta psihologic pe copii

Conducerea Colegiului Naţional Cuza a finalizat ancheta referitoare la incidentul petrecut în şcoală în urma căruia ul elev a ajuns la secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean. Prin intermediul unui comunicat profesorii liceului explică întarzierea înregistrată la expunerea punctului de vedere al unităţii prin intenţia de a proteja copiii implicaţi de un „proces” public. „In data de 11 iunie 2012, in timpul examenului de bacalaureat, proba de competente lingvistice, in pauza orelor de curs, a avut loc o altercatie in corpul B-Minicolegiu al Colegiului National „Al.I.Cuza” Focsani intre elevi de la clasa a V-a B. Conducerea Colegiului a informat imediat reprezentantul Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, aflat in incinta scolii impreuna cu un reprezentant al MECTS si a dispus inceperea unei anchete, cu respectarea tuturor procedurilor legale. Acestea au presupus un raport al profesorului de serviciu din acea zi si al profesorului care avusese ora inainte de incident, ascultarea marturiilor copiilor din clasa a V-a B de catre dirigintele clasei, chemarea la o discutie a parintilor elevilor implicati in incident, urmarirea imaginilor inregistrate de camerele de pe holurile Colegiului si din curtea scolii si convocarea Consiliului Clasei si a Comisiei pentru prevenirea si combaterea violentei in scoala, pentru a lua masurile disciplinare necesare, dar si pentru a stabili un plan de masuri pentru prevenirea unor astfel de conflicte. In sedinta comuna a Consiliului Clasei si a Comisiei pentru prevenirea si combaterea violentei in scoala, la care a participat si un reprezentant al Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea s-a stabilit, plecand de la ideea ca elevii implicati au doar 11 ani si ca incidentul nu a avut urmari grave, iar o sanctiune prea severa i-ar putea afecta pe termen lung din punct de vedere psihologic, ca celor implicati sa li se aplice prima sanctiune din Regulamentul scolar, observatie individuala”, se arată în comunicatul Colegiului Naţional Cuza. Profesorii unităţii şcolare au decis realizarea unui proiect scolar, „avand ca principal obiectiv crearea unui sistem de monitorizare a comportamentelor elevilor prin sanctiuni pozitive, care sa declanseze autocontrolul si, implicit, autodisciplina in vederea prevenirii actelor de violenta din scoala”.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
manuela, acum 4353 zile, 12 ore, 54 minute, 2 secunde
Foarte corect!
anca, acum 4353 zile, 15 ore, 51 minute, 20 secunde
Ati procedat foarte corect! Exista proceduri care trebuie respectate de toti cei implicati in actul educational :profesori-elevi-parinti.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.