Ultima oră

Turul Vrancei: Tîlvăr solicită comisie de anchetă la IŞJ

Ziarul de Vrancea
29 mai 2012 1863 vizualizări
Deputatul PSD Angel Tîlvăr solicită o comisie de anchetă la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea în legătură cu inspectorii care şi-ar fi acordat singuri gradaţii.

„Consider că este imperios necesară o anchetă a Ministerului Educaţiei. Ţinand seama de prezumţia de nevinovăţie şi având în vedere numărul mare de oameni cu care am vorbit în această perioadă şi care s-au arătat revoltaţi de situaţia existentă la Inspectoratul Şcolar, sunt necesare clarificări şi decizii importante pentru ca această instituţie să îşi facă datoria”, transmite Angel Tîlvăr printr-un comunicat de presă. Acesta mai susţine că de ani de zile, părinţii, elevii şi cadrele didactice oneste asistă la un circ penibil generat fie de lupta pentru putere sau pentru revenire în fruntea Inspectoratului Şcolar, fie de numirile mai mult sau mai puţin inspirate în funcţiile de inspectori şcolari. Acesta poate fi motivul unei posibile înlăturări din funcţia de general a lui Stan Rogoz, omul PDL la IŞJ care, de altfel, candidează la Adjud la CL. (S. T.)

Ambulanţa caută firmă pentru repararea maşinilor

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea caută firmă care să se ocupe în acest an de repararea autosanitarelor. Unitatea a scos în acest sens la licitaţie contractul privind achiziţia de servicii de reparare şi întreţinere a parcului de vehicule, valoarea acestuia fiind de 143.912 lei. Conform caietului de sarcini, firma caştigătoare va avea în grijă cele 42 de ambulanţe. Este vorba despre autosanitare care sunt în dotarea Ambulanţei din anul 1998, iar cele mai actuale sunt din 2008. Contractul va fi valabil pană la finele acestui an, cu posibilitatea de prelungire pentru o perioadă de maximum 4 luni. Operatorul economic va trebui să execute lucrări de întreţinere, reparaţii tehnice auto corespunzătoare gamelor Volkswagen, Ford, Fiat, Dacia, Iveco, Mercedes. Dosarele se pot depune pană pe 4 iunie. (R. M.)

Moldoveni cu şedere ilegală în Vrancea

Trei cetăţeni din Republica Moldova au fost controlaţi de ofiţerii de la Serviciul pentru Imigrări Vrancea cu ocazia acţiunilor organizate în ultimele patru zile. Astfel, au fost depistaţi P.D., 22 ani, intrat în Romania în baza unei vize de scurtă şedere în scop de vizită şi C.V., 46 ani şi G.L., 29 ani, ambii intraţi în ţară în calitate de membrii ai unor cetăţeni romani. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că străinii au încălcat regimul juridic, depăşind termenul legal de şedere. P.D. a primit o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile. Ceilalţi doi moldoveni au fost puşi în legalitate. (D.C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
relu, acum 4361 zile, 2 ore, 14 minute, 10 secunde
Sa-l puna pe tacsu' in comisie.Puiul de securist e un neica nimeni.
enachescu, acum 4361 zile, 6 ore, 16 minute, 37 secunde
haideti sa fim seriosi domnilor....toate numirile in functii sunt facute politic pe baza 'care linge in c.r mai bine' ,nu pe criteriile valorilor profesionale.......cat despre deputatull citeste integral
Pt Vlad, acum 4361 zile, 7 ore, 54 minute, 6 secunde
E adevarat ce spune d-l Vlad dar d-l Talvar a ajuns si el pe branci ca deputat cu ce s-a evidentiat ?? Valorile nu sunt promovate ca au coloana vertebrala dreapta.
vlad, acum 4361 zile, 14 ore, 59 minute, 34 secunde
Domnule deputat,tine de bunul simt atribuirea unor drepturi cu propria-ti mana.Problema de fond este alta.Cei care conduc ISJ nu prea sunt valori.I-ati tot impins politic si institutia si-a pierdut citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.