Ultima oră

Liberalul Ciorici, numit secretar de stat. Urmează Nini Săpunaru?

Ziarul de Vrancea
15 mai 2012 1634 vizualizări
Liberalii vrînceni vor să promoveze oameni şi pe alte funcţii din aparatul central de stat u deocamdată PSD Vrancea nu şi-a desemnat trimişii în funcţiile negociate în ministere şi agenţii guvernamentale

Consiliul Naţional Executiv al PNL a votat ieri lista celor 14 secretari de stat pentru ministerele din Guvernul Ponta care revin liberalilor. Printre aceştia se numără şi Eugen Ciorici, liberal vrancean, care ocupa o funcţie de director executiv la Direcţia de Finanţe Vrancea, pe linia administrării veniturilor statului. Eugen Ciorici a mai ocupat o funcţie înaltă la Bucureşti în Guvernarea Tăriceanu, cand a condus Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Ulterior, revenit în Vrancea pe postul de director al Direcţiei de Finanţe Publice, care îi era rezervat, Ciorici s-a suspendat din partid întrucît fosta putere PSD – PDL îl ameninţa cu demiterea din funcţie. Ulterior el şi-a negociat o retragere convenabilă pe un post din eşalonul doi, ca şef de serviciu, sub democrat-liberalul Ion Ghionea şi fostul liberal Constantin Grigorică. După preluarea puterii de către USL, prin dăramarea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, numele lui Ciorici a fost vehiculat pentru preluarea conducerii Prefecturii Vrancea. Totuşi, atunci, şeful PNL Vrancea, deputatul Nini Săpunaru a precizat că lui Ciorici “i se pregăteşte” altceva, dand de înţeles că va lucra într-o structură ministerială. Vis-à-vis de nominalizarea lui Eugen Ciorici la Ministerul de Finanţe, Săpunaru a dat de înţeles că nu era o surpriză, mai ales că la nivelul PNL s-ar cunoaşte performanţele profesionale ale lui Eugen Ciorici în domeniul finanţelor publice. În plus, se pare că un cuvant de spus a avut şi senatorul Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, cu care Eugen Ciorici se cunoaşte foarte bine, încă de pe vremea şcolii. “Conform înţelegerii, PNL i-au revenit 14 posturi de demnitari în ministere. Domnul Ciorici este un personaj cunoscut printre principalii finanţişti şi nu îi pot recomanda decat să-şi facă treaba bine la Ministerul Finanţelor”, ne-a spus deputatul Nini Săpunaru. Surse politice de la Bucureşti anunţă că în zilele următoare PNL va face nominalizările şi pentru şefia diferitelor instituţii ale statului. (I. CREŢU)


Pleacă şi Săpunaru din Parlament?

Liberalii vrînceni ţintesc şi alte posturi în aparatul guvernamental pentru oameni din organizaţie. La un moment dat se discuta chiar despre Nini Săpunaru că ar vrea să conducă o instituţie bugetară, pentru a nu-şi ieşi de tot din mînă, după ce a fost directorul Direcţiei Generale a Vămilor în perioada guvernării CDR, mai exact între 1997 şi 2000, perioadă care i-a adus destulă notorietate politică. Cum un post de ministru nu mai este disponibil acum în Guvernul USL, pentru alte funcţii liderul liberal ar trebui să-şi dea demisia din postul de deputat. Din partea PSD Vrancea, se pare că ar putea fi promovat într-o funcţie guvernamentală Iulian Matache, directorul Direcţiei Tehnice din Consiliul Judeţean, care ar putea pleca la Bucureşti la pachet cu soţia, magistrat de profesie, al cărei mandat în fruntea Judecătoriei Focşani se cam apropie de final. Deocamdată, organizaţia condusă de Marian Oprişan nu a anunţat pe cine susţine în eşalonul doi din ministere după eşecul numirii Corinei Dumitrescu în funcţia de ministru al Educaţiei. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.