Ultima oră

Turul Vrancei:Elicopterele au dus alimente vrîncenilor din satele izolate

Ziarul de Vrancea
17 feb 2012 1105 vizualizări
Acţiunile umanitare continuă în Vrancea. Militarii de la Garnizoana Focşani au ajuns ieri cu alimente la vrîncenii care mai sînt încă izolaţi în urma căderilor abundente de zăpadă şi a viscolului

Astfel, elicopterele Ministerului Apărării Naţionale au transportat alimente în localităţile: După Măgura şi Bahnele din comuna Vintileasca, Trestieni (comuna Tîmboieşti), Iugani, Plăcinţeni şi Chiţcani din comuna Bogheşti şi Trestia (comuna Dumitreşti). De asemenea, ajutoare au fost transportate şi pe cale terestră, în comunele Băleşti, Ţifeşti şi Mihălceni. Trei echipe ale clubului off-road Tîrgu Mureş au plecat cu alimente către Mănăstirilele Buluc, Tarniţa, Rogozu şi Schitul Recea. (M. BEŞLEAGĂ)

  
Motorină de la Rezerva de Stat pentru primăriile înzăpezite

 

20 de tone de motorină de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale au ajuns în judeţ la solicitarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, coordonat de prefectul Sorin Hornea. „Solicitarea combustibilului a fost transmisă pentru a veni în sprijinul cetăţenilor afectaţi în urma căderilor abundente de zăpadă şi a viscolului. Cele 20 de tone de motorină vor fi distribuite unităţilor administrativ teritoriale în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care va avea loc luni, 20 februarie. Această cantitate de combustibil vine după ce Guvernul României a mai alocat 13 tone de motorină (echivalentul a 15.295 litri) pentru localităţile din Vrancea. Primele 13 tone de motorină au fost deja distribuite către autorităţile locale”, a precizat Cerasela Găgeanu, purtătorul de cuvînt al Prefecturii. (G. SAVA)

 


Inspecţia Fiscală a adus 7,48 milioane lei la buget

 
Activitatea de Inspecţie Fiscală din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Vrancea a adus în luna ianuarie venituri suplimentare de 7,48 milioane lei, în urma celor 152 de verificări efectuate. Diferenţele de impozite, taxe şi contribuţii s-au ridicat la 5,82 milioane lei, accesorii la 1,54 milioane lei, iar amenzi la 0,12 milioane lei. În comparaţie cu prima lună a anului trecut, veniturile suplimentare stabilite au fost mai mare cu 44,44%. „În urma inspecţiilor generale şi parţiale efectuate, au fost emise 128 decizii de impunere în sumă totală de 7,36 milioane lei, fiind instituite 20 de măsuri asiguratorii în valoare de 1,86 milioane lei”, se arată într-un comunicat de presă al DGFP. Direcţia de Finanţe a făcut şi două sesizări penale pentru un prejudiciu total de 1,51 milioane lei. (M. BOICU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.