Ultima oră

Info-Umanitar

Ziarul de Vrancea
17 feb 2012 1271 vizualizări
Sucevenii au donat lemne pentru grădiniţele din Panciu

Comuna Sadova din judeţul Suceava a donat ieri o cantitate de 50 metri de lemne oraşului Panciu, pentru încălzirea grădiniţelor şi a spitalului, care aveau nevoie urgentă de combustibil solid. Cantitatea a fost distribuită astfel: Spitalului Panciu 15 metri, Grădiniţei din Crucea de Sus 10 metri, Grădiniţei din Dumbrava 10 metri, Grădiniţei din Satu Nou 10 metri şi Grădiniţei din Neicu 5 metri. Primarul Ion Petre a ţinut să mulţumească preşedintelui Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, pentru că a intermediat acest ajutor. Deszăpezirea oraşului Panciu s-a realizat şi cu ajutorul SC Hidroconstrucţia SA Bucureşti - filiala Moldova, cu două bascule şi două buldoexcavatoare, toate cheltuielile legate de necesarul de motorină, cazarea şi masa şoferilor fiind asigurată de societate.Edilul din Panciu a mulţumit şi locuitorilor oraşului pentru că au participat la deszăpezire. (M. B.)

Ajutoare împărţite de jandarmi şi pompieri

Acţiunile umanitare ale militarilor continuă. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vrancea a acţionat cu 55 de jandarmi ieri pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la distribuirea de ajutoare umanitare persoanelor afectate de căderile abundente de zăpadă din oraşul Mărăşeşti. Aici s-au distribuit 1.100 conserve, 50 kg salam, 1.000 cutii de lapte şi 250 pateuri. Şi în comuna Bogheşti  au fost duse 500 kg alimente neperisabile, iar în Vîrteşcoiu jandarmii au descongestionat calea de acces către Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vîrstnice. Şi 40 de pompieri militari au efectuat, alături de forţe ale Ministerului Apărării Naţionale şi IJJ misiuni de sprijinire a transportului şi distribuirii ajutoarelor către cetăţenii aflaţi în dificultate. Astfel de acţiuni s-au desfăşurat în localităţile Ţifeşti, Băleşti, Mărăşeşti, Bogheşti şi Vîrteşcoiu, ajutoarele constînd din alimente şi apă. (R. M.) 

Jandarmii din Bacău şi-au terminat misiunea în Vrancea

Efectivele Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău care au participat la misiunile de salvare a persoanelor şi bunurilor acestora precum şi de înlăturare a efectelor căderilor masive de zăpadă în judeţul nostru, s-au întors ieri în zona de reşedinţă. Aceasta după ce mai multe zile la rînd jandarmii au mers prin judeţ şi i-au ajutat pe cei aflaţi în nevoie. De exemplu, joi jandarmii au acţionat în localităţile Dumitreşti, Tătăranu, Spulber, Reghiu, Gura Caliţei, Tîmboieşti, Cîrligele şi municipiul Focşani, unde au fost desfundate de zăpadă drumuri comunale şi căi de acces pe o distanţă de aproape 3 kilometri, 50 de familii au fost ajutate şi s-a asigurat transportul a peste o tonă de alimente în localitatea Dumitreşti. De asemenea, peste 350 de pachete de alimente donate au fost transportate în localităţile Măicăneşti,  Slobozia, Satul Nou, Belciugele, Sihlea şi Dumbrăveni. (R. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.