Ultima oră

Ninsori, lapoviţă şi polei, cuvintele de ordine în aceste zile

Ziarul de Vrancea
22 ian 2012 1173 vizualizări
Ieri după amiază şoselele din judeţ au fost acoperite cu gheaţă şi zăpadă, însă nu s-au semnalat incidente u poliţiştii ruteri atenţionează şoferii auto că încep controalele la cauciucurile de iarnă

În judeţul Vrancea a fulguit în majoritatea regiunilor şi în acest sfîrşit de săptămînă, înregistrîndu-se şi precipitaţii mixte, sub formă de ploaie sau lapoviţă, care noaptea, la temperaturi de îngheţ, s-au transformat în polei, care a acoperit majoritatea drumurilor. În zona de munte a judeţului a nins mai serios. Circulaţia pe drumurile din judeţ se realizează în condiţii de iarnă, mai ales la munte, neînregistrîndu-se însă blocaje în trafic din cauza zăpezii, după cum spun poliţiştii rutieri. Cu toate acestea, unii cititori au sesizat pe forumul ziarului că vineri, pe DJ 204 E Mărăşeşti-Haret-Panciu nu se acţionase cu niciun utilaj de deszăpezire, iar pe şoseaua E85, la orele serii, nu se vedea nici urmă de antiderapant pe şosea, deşi autorităţile abilitate au dat asigurări că se intervenea continuu pentru deszăpezire. De dezăpezirea drumurilor naţionale se ocupă firma UMB Spedition Bacău, în urma unui contract multianual pe regiune, semnat la Regionala de Drumuri Naţionale Iaşi, în vreme ce degajarea drumurilor judeţene cade în grija firmei Sotirex SA, legată de numele consilierului judeţean PSD Victor Roman, care a cîştigat contractul cu Consiliul Judeţean în ultimii ani. Pe şosele s-au produs şi cîteva tamponări puse pe seama vremii.  În cazul în care aveţi probleme pe drumuri sunaţi la numărul unic de urgenţă 112 pentru a semnala situaţia şi a solicita ajutor. Poliţiştii atenţionează şoferii auto că vor fi controlaţi dacă sînt echipaţi cu anvelope de iarnă. Dacă sînteţi surprinşi în trafic, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără cauciucuri de iarnă, amenzile sînt usturătoare, putînd merge pînă la reţinerea certificatului de înmatriculare. În cazul autovehiculelor cu maxim 9 locuri pe scaune, şoferul poate fi amendat cu o sumă cuprinsă între 600 lei – 1.400 lei. Dacă fapta constatată are ca efect şi blocarea unui sector de drum, sancţiunea contravenţională este de 5.000 lei – 8.000 lei, plus costurile aferente intervenţiei de degajare a sectorului de drum afectat. Administraţia Naţională de Meteorologie, a emis şi o avertizare meteo, valabilă pînă aseară, la ora 18.00, fenomenele vizate fiind intensificări de vînt, ninsori şi polei. Şi astăzi este posibil să se semnaleze ninsori slabe sau lapoviţă în judeţ, temperaturile minime din timpul nopţii, cuprinse între -10 şi 0 grade Celsius, favorizînd producerea poleiului. În schimb, marţi vremea se va mai încălzi, conform progozei administraţiei de meteorologie, iar ninsorile ne vor mai slăbi. (M. BEŞLEAGĂ, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.