Ultima oră

Turul Vrancei: Comercianţii de pocnitori, doar avertizaţi de ITM

Ziarul de Vrancea
9 ian 2012 1317 vizualizări
Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea au efectuat în ultimele zile ale anului trecut o campanie de verificare a celor care au comercializat pocnitori şi artificii.

Campania a fost motivată de unele evenimente grave produse în anii anteriori la depozitele de articole pirotehnice, evenimente care s-au soldat cu pagube materiale şi numeroase cazuri de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice la copii cu vîrsta sub 18 ani. În cadrul acestei acţiuni au fost verificaţi şase angajatori care vindeau articole pirotehnice. În urma controalelor efectuate s-a constatat că majoritatea societăţilor verificate nu respectă prevederile legale privind comercializarea articolelor pirotehnice, vînzarea articolelor pirotehnice nefăcîndu-se numai în spaţiile comerciale pentru care societatea a obţinut autorizaţia de comercializare. Campania s-a adresat angajatorilor care desfăşoară activităţi de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare de articole pirotehnice. Ca urmare a deficienţelor constatate, cinci societăţi au fost sancţionate contravenţional cu avertisment şi au fost dispuse măsuri cu caracter imediat şi permanent privind respectarea prevederilor legale în vigoare. (S. T.)

Controale programate de CAS la furnizorii de servicii medicale


Specialiştii de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea au stabilit cîţi furnizori de servicii medicale, cu care unitatea se află în contract, vor fi controlaţi anul acesta. Sînt programate aproximativ 200 de controale ce vor fi realizate de angajaţii de la compartimentul de specialitate din cadrul instituţiei din sănătate. Aceştia vor urmări dacă furnizorii, care primesc bani de la fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, respectă contractul privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului. Anul trecut, în urma controalelor programate, furnizorii au fost sancţionaţi pentru neregulile constatate şi au trebuit să restituie “băncii sanitare” suma de aproape 350.000 lei. (R. M.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.