Ultima oră

Tragedie în Mera: o bătrînă a ars de vie în casă

Ziarul de Vrancea
9 ian 2012 2185 vizualizări
Din cauza handicapului pe care îl avea, bătrîna nu s-a putut salva din flăcări şi a ars de vie în casă u femeia de 85 de ani era foarte săracă şi trăia din mila oamenilor u alte incendii au distrus bunuri la Boloteşti, Vulturu şi Vîrteşcoiu

O femeie în vîrstă de 85 de ani din comuna Mera, satul Podul Mănăstirii, a ars de vie în casă ieri după-amiază. Bătrîna a fost găsită în pragul casei de pompieri, semn că a încercat să se salveze, dar din cauza handicapului pe care îl avea, nu a mai putut. Ecaterina Coinac locuia într-o casă construită din mila autorităţilor şi a oamenilor de bine din comună. Toata casa ei era o singură cameră, aici îşi ducea viaţa de zi cu zi. Asta pînă aseară cînd un incendiu a distrus tot, luîndu-i şi viaţa. "Era o femeie necăjită. Cu ajutorul oamenilor din comună şi cu Primăria am reuşit să îi construim o cămăruţă în care să trăiască. Ea nu vedea, avea multe probleme de sănătate. Pentru noi, orice bătrîn din comună este important. Din păcate, femeia nu are pe nimeni, aşa că toate cheltuielile cu înmormîntarea vor fi suportate de noi", ne-a declarat Ion Sticlaru, primarul comunei Mera. Pompierii focşănenii au intervenit la faţa locului cu o autospecială şi un echipaj SMURD. Din păcate, nu a mai fost nevoie de intervenţia personalului medical SMURD, femeia fiind decedată. "Din primele cercetări, sursa probabilă care a dus la acest incendiu în care un om şi-a pierdut viaţa şi mai multe bunuri au fost distruse, este jarul din soba de încălzit", ne-a spus Cristina Duţă, purtătorul de cuvînt al ISU.

Incendii în comunele Vrancei

Servanţii ISU au fost chemaţi duminică să stingă două incendii suspecte. În jurul orei 18.10, pompierii au fost chemaţi să stingă un incendiu produs în satul Hînguleşti, comuna Vulturu. Aici au ars circa 2.000 kg coceni de porumb depozitaţi în curtea locuinţei şi aproximativ 3 ml dintr-un gard din lemn. În cursul aceleiaşi seri, în jurul orei 22.40, un apel la 112 anunţa producerea unui incendiu în satul Faraoanele, comuna Vîrteşcoiu. În urma incendiului au ars circa 10.000 kg furaje, fîn şi lucernă, depozitate în curtea locuinţei şi aproximativ 5 ml dintr-un gard din lemn. În ambele situaţii, pompierii au constatat că incendiile au fost provocate intenţionat. „În ambele cazuri, evenimentele s-au produs, cel mai probabil, în urma folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, au transmis pompierii. Cazul a intrat şi în atenţia poliţiştilor care urmează să îi găsească pe cei vinovaţi de producerea acestor incendii. Servanţii au mai mers ieri dimineaţă, în jurul orei 01.10, şi în localitatea Boloteşti, unde au ars două anexe cu o suprafaţă de circa 25 mp, mobilier, haine, bunuri de uz casnic şi s-au deteriorat un aragaz şi o butelie. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. (Raluca MANOLACHE, Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.