Ultima oră

Meteorologii anunţă zăpadă iar poliţia amenzi pentru cauciucuri

Ziarul de Vrancea
16 dec 2011 3063 vizualizări
Deocamdată nu s-a aplicat nicio sancţiune pentru lipsa cauciucurilor de iarnă în Vrancea, dar poliţiştii pregătesc carnetele cu amenzi întrucît de astăzi vine vremea rea

Pînă la 1 noiembrie 2011 toţi proprietarii de maşini ar fi trebuit să-şi monteze anvelope de iarnă, potrivit unei decizii a Guvernului. Acum că meteorologii atenţionează că, începînd de sîmbătă dimineaţa şi pînă duminică, va ploua şi va ninge în toate judeţele ţării, poliţiştii vor fi cu "ochii" pe anvelopele de iarnă cu care proprietarii şi-au „încălţat” maşinile. Potrivit informării transmise, vineri, de Administraţia Naţională de Meteorologie, de sîmbătă, ora 8.00, pînă duminică, ora 8.00, în regiunile intracarpatice vor fi precipitaţii mixte, iar la munte va ninge. Cantităţile de apă vor depăşi local 15 litri pe metrul pătrat şi izolat 20 de litri pe metrul pătrat, îndeosebi în zona montană. În aceste condiţii, şoferii care nu şi-au echipat maşinile corespunzător riscă amenzi destul de mari. Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au specificat că dacă se va întîmpla un blocaj sau se vor produce accidente cu pagube din cauza faptului că maşinile nu sînt pregătite pentru iarnă, atunci şoferii vinovaţi vor suporta o amendă de peste 1.300 de lei, dar vor trebui să plătească şi pentru deblocarea drumului. Amenda contravenţională pentru neechiparea autoturismelor cu anvelope de iarnă este cuprinsă între 9 şi 20 puncte-amendă, respectiv între 603 şi 1.340 lei, iar sancţiunea contravenţională este însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare. În cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, acestea trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate în situaţia rulării pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Deocamdată Serviciul Poliţiei Rutiere Vrancea nu a aplicat amenzi pentru că în judeţ nu a nins decît la munte, însă în aceste zile mai multe echipaje vor ieşi pe şosele pentru monitorizarea traficului. Aseară, traficul s-a derulat cu dificultate în jurul Focşaniului din cauza ceţii. (C. MARIN, A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.