Ultima oră

COLOANA de stiri nationale:Tigru împuşcat într-o pădure din Sibiu

Ziarul de Vrancea
13 dec 2011 1786 vizualizări
Un tigru a fugit, ieri dimineaţă, de la Grădina Zoologică din Sibiu, imediat fiind alertate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia, Asociaţia Vînătorilor şi SMURD.

La scurt timp, animalul a fost localizat în Pădurea Dumbrava, în arealul Grădinii Zoologice, zonă împrejmuită cu un gard înalt de 1,80 metri. Liviu Todescu, medic veterinar la Grădina Zoologică, a povestit că, în primă fază, tigrul a fost împuşcat cu arma cu tranchilizant. În acel moment a devenit însă extrem de agresiv, încercînd să îl atace, iar un vînător l-a împuşcat în momentul în care se afla la aproximativ cinci metri distanţă de el. "M-am speriat foarte tare, dar am avut noroc că nu a ajuns chiar să mă rănească. Norocul meu a fost că în apropiere se afla vînătorul cu arma de foc. Oricum, de la începutul intervenţiei nici nu s-a pus problema să mergem în căutarea animalului fără arme de foc, avînd în vedere că este un tigru, animal ştiut că este periculos", a declarat Todescu.
Potrivit acestuia, tigrul, născut la Grădina Zologică din Sibiu, avea 14 ani şi o greutate de aproximativ 200 de kilograme, fiind cunoscut ca un animal agresiv. "Nu a atacat oameni pînă în prezent, dar era cunoscut ca un animal agresiv, l-am operat de mai multe ori, dar se bătea cu ceilalţi destul de des", a spus Todescu.
Tigrul a reuşit să iasă din cuşca sa în jurul orei 9.30, din cauza neglijenţei îngrijitorului, care a făcut curăţenie, iar cînd a ieşit a lăsat uşa cuştii întredeschisă, moment în care animalul a ieşit.
La Grădina Zoologică din Sibiu mai există în prezent un singur tigru.

Fost director CFR, la un pas să rămînă fără 1,5 milioane de euro

Comisia de Cercetare a Averilor de pe lîngă Curtea de Apel Bucureşti a decis în cazul fostului director general al CFR Călători, Alexandru Noapteş, sesizarea instanţei pentru confiscarea sumei de peste şase milioane de lei (1,5 milioane de euro), care nu poate fi justificată.
În 4 august, Agenţia Naţională de Integritate informa că fostul director şi soţia acestuia nu pot justifica aproximativ trei milioane de euro din avere, ANI solicitînd Curţii de Apel Bucureşti începerii acţiunii de control. ANI spunea că a constatat existenţa unei diferenţe semnificative, în cuantum de 9.825.978,49 lei (aproximativ 2.795.601,03 euro), între averea dobîndită de Noapteş şi veniturile realizate în perioada 2005 - 2007.
Astfel, veniturile totale obţinute de către Noapteş, împreună cu soţia sa, au fost de 816.789,77 lei (aproximatuv 232.385,84 euro). Averea deţinută de către cei doi este, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, de 10.642.768,26 Lei (aprox 3.027.986,87 euro).

Miliardar, audiat la DNA pentru sponsorizarea PSD

Unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din ţară, Ioan Niculae, acţionar principal al grupului INTERAGRO SA, a fost audiat în legătură cu finanţarea partidelor politice. El s-a prezentat ieri la DNA însoţit de avocatul său.
În 11 mai 2011, procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Gheorghe Bunea Stancu - preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD, Gheorghe Teodorescu - acţionar al SC INSOMAR SRL, Viorel Bărac - director al SC INTERAGRO SA şi Ioan Niculae - acţionar principal al grupului INTERAGRO SA. Potrivit anchetatorilor, în noiembrie 2009, Gheorghe Bunea Stancu a primit de la Ioan Nicolae suma de un milion de euro pentru finanţarea campaniei electorale.  În schimbul banilor, Ioan Niculae ar fi obţinut promisiunea de a putea numi persoane agreate de el la conducerea Ministerului Economiei şi Comerţului şi la societăţile naţionale TRANSGAZ şi ROMGAZ. Banii au ajuns la filiala PSD prin intermediul unui contract fictiv încheiat de Nicolae cu SC. INSOMAR.

Bani falşi în pensii

O grupare de falsificatori de bani care a folosit şi poştaşi pentru a da bancnotele false la plata pensiilor a fost anihilată de procurorii DIICOT. Membrii reţelei au fost ridicaţi, ieri, în urma unui flagrant. Anchetatorii au stabilit că, în cursul anului 2011, membrii grupării, au pus în circulaţie aproximativ 200.000 de lei în bancnote contrafăcute, în Bucureşti şi 19 judeţe, printre care Giurgiu, Argeş şi Olt, obţinînd astfel beneficii financiare substanţiale. Liderii grupării contrafăceau bancnote din cupiura de 100 de lei, prin copierea cu ajutorul mai multor imprimante performante şi le distribuiau către alţi membri ai grupului infracţional. Bancnotele false erau astfel puse în circulaţie, în tîrguri, pieţe, oboare sau prin indermediul unor factori poştali, care introduceau bancnotele false în pensiile şi alocaţiile pe care le distribuiau.


Elev, ridicat de poliţişti din incinta Liceului "Jean Monnet"

Un elev din clasa a XII-a de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală a fost luat ieri de poliţişti, din cancelaria unităţii de învăţămînt, el fiind suspectat în cazul unui accident rutier. Purtătorul de cuvînt al Inspectoratului şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu a precizat că elevul este major şi că părinţii acestuia au fost deja anunţaţi că fiul lor a fost luat pentru cercetări.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.