Ultima oră

Miting al vrăjitoarelor: Parlamentarii, la un pas să rămînă impotenţi

Ziarul de Vrancea
12 dec 2011 1443 vizualizări
Un grup de 15 vrăjitoare înarmate cu toate ustensilele breslei - vîrtelniţă cu fuse, cărţi de tarot, busuioc, bol cu apă sfinţită şi blesteme la purtător - au forţat ieri intrarea în Parlament pentru a protesta faţă de o lege care le-ar interzice aceste practici.

Vrăjitoarele au încercat să intre în curtea Palatului Parlamentului pe la intrarea dinspre Parcul Izvor, dar au întîmpinat rezistenţa forţelor de ordine. "Altercaţia" dintre vrăjitoare şi jandarmi, care nu au ştiut iniţial în ce categorie să încadreze evenimentul - protest spontan sau încercare de forţare a intrării în instituţie - a fost acoperită mediatic de jurnaliştii prezenţi la faţa locului. Vrăjitoarele au simţit, astfel, că sînt în centrul atenţiei şi, sub pavăza camerelor de luat vederi, şi-au impus punctul de vedere, reuşind să treacă de primul filtru de jandarmi. Din păcate pentru ele, au trecut doar cinci, respectiv cele care aveau buletinul asupra lor. Odată intrate în curtea Parlamentului, vrăjitoarele s-au dezlănţuit. Blestemele şi anatemele au început să curgă fără oprire. Au apărut astfel ameninţări la adresa potenţei deputatului Nicu Păun, cel care a propus reglementarea vrăjitoriei. "Aici am apă sfinţită, adunată de la 99 de izvoare. Dacă îl stropesc, îl las fără potenţă pe toată viaţa", a ameninţat o vrăjitoare la adresa lui Păun. Apoi, cele cinci vrăjitoare, însoţite şi de un vrăjitor-bărbat, s-au deplasat spre intrarea în Parlament. Tocmai atunci a trecut prin apropiere deputatul Alin Popoviciu, cel care a depus în trecut o lege prin care solicita impozitarea şi taxarea vrăjitoarelor. "Aţi văzut că nu i-a ieşit nimic? Nu i-a trecut legea. Să nu se mai ia ei de noi", a spus vrăjitoarea autointitulată "regina Cleopatra a Magiei" despre Popoviciu, în asentimentul colegelor sale vrăjitoare, Suedia şi Sidonia. Grupul a mers mai departe şi a descins în Parlament, unde, la intrare, s-a lovit de alt filtru de jandarmi. Aceştia le-au sfătuit pe vrăjitoare să sune la Comisia de abuzuri, acolo unde Nicolae Păun este preşedinte, pentru a cere acordul de a intra în audienţă la acesta. După ce li s-a explicat telefonic faptul că Nicolae Păun nu se află în Parlament, vrăjitoarele au făcut stînga-mprejur, şi, după ce au promis că vor face o analiză privind trecerea bugetului prin Parlament, au părăsit paşnic clădirea celui mai înalt for reprezentativ al României.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Terente, acum 4526 zile, 7 ore, 1 minut, 59 secunde
Ha ha ha!!!Titlul face toti banii:)))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.