Ultima oră

Mini-Ştiri:Condamnare pentru nerejeanul acuzat de tentativă de omor

Ziarul de Vrancea
11 dec 2011 2594 vizualizări
Instanţa a ţinut cont de faptul că inculpatul a fost provocat de un consătean în momentul faptei Trimis în judecată pentru tentativă la omor deosebit de grav în stare de provocare, Ionică Glăvan, de 39 de ani, din Nereju a primit o pedeapsă de doi ani şi jumătate cu executare din partea judecătorilor de la Tribunalul Vrancea

Bărbatul va trebui să îi plătească, în cazul unei sentinţe definitive, şi suma de 5.000 lei victimei sale, Dumitru Chirică, precum şi cheltuielile judiciare şi cele medicale către unităţile sanitare care au îngrijit victima. Bărbatul a fost arestat pe 5 iulie 2011 şi apoi trimis în judecată, după un scandal care a avut loc în faţa unui magazin din Nereju. Conform anchetatorilor, pe fondul unui conflict mai vechi între autorul faptei şi un alt localnic, Maricel Glăvan, între cei doi s-a iscat o ceartă. Dumitru Chirică, de 36 de ani, văr cu Maricel Glăvan, a intervenit pentru aplanarea conflictului, moment în care a fost lovit cu un topor în zona feţei. Victima a fost transportată de urgenţă la spital, fiind diagnosticată cu traumatism cranio-facial cu plagă contuză lob ureche dar şi un traumatism toracic şi de umăr drept. Conform certificatului medico-legal, Chirică a avut nevoie de 16-18 zile de îngrijiri medicale. Procurorii au stabilit însă, pe baza declaraţiilor unor martori, că scandalul ar fi pornit de la Maricel Glăvan, care a rupt o scîndură dintr-un gard şi a început să-l ameninţe pe rivalul său. Ionică Glăvan a pus mîna pe un topor aparţinînd altui localnic şi s-a îndreptat către cel care îl înjura. La jumătatea drumului, cei doi s-au întîlnit, iar scîndura pe care Maricel Glăvan o avea în mînă a fost făcută praf de toporul mînuit de Ionică Glăvan. În acel moment a intervenit pentru aplanarea conflictului Chirică, care a fost lovit cu toporul în zona urechii stîngi, dar şi în zona umărului. Pe baza martorilor, procurorii au reţinut că autorul a fost provocat. Unul dintre martorii părţii vătămate din acest dosar, Ionel Maricel Glăvan, a fost trimis recent în judecată pentru mărturie mincinoasă în acest dosar pentru că acesta a spus în faţa judecătorului că nu a văzut cele întîmplate, chiar dacă ceilalţi martori i-au indicat prezenţa în imediata apropiere a celor doi protagonişti. Ionică Glăvan a fost eliberat pentru cîteva zile din arest, însă procurorii vrînceni au făcut recurs la Curtea de Apel iar bărbatul a fost arestat din nou. Sentinţa poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Galaţi. (Gabriel SAVA)


Gologanu: Bătrînă moartă în casă

Poliţiştii din Focşani au fost sesizaţi ieri despre faptul că în comuna Gologanu, Sultana D., de 74 ani, este decedată în casă. Primele verificări ale oamenilor legii au arătat că femeia a înghiţit substanţe toxice pentru a-şi lua viaţa, în condiţiile în care suferea de mai multe boli şi nu beneficia de suport familial adecvat. Ancheta la faţa locului a mai stabilit că pe cadavru nu erau prezente urme de violenţă, dar cum moartea este suspectă corpul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală din Focşani pentru efectuarea necropsiei. Cercetările poliţiei continuă în acest caz.(I. C.)

Focşani: Copil accidentat pe bicicletă

Un puşti de 11 ani a fost implicat într-un accident de circulaţie pe strada Bicaz din municipiul Focşani. Băiatul mergea pe bicicletă şi, pentru că nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers, a fost accidentat uşor de Marian G., de 38 de ani, tot din Focşani, care conducea regulamentar un autoturism. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, după cum spun poliţiştii. (I. C.)
        



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.