Ultima oră

Sîmbătă are loc balul de caritate al Clubului Rotary

Ziarul de Vrancea
2 dec 2011 3688 vizualizări
Lumea bună a oraşului este aşteptată la balul caritabil ce va fi organizat la Fashion Center

Clubul Rotary VARANA din Focşani organizează sîmbătă seara, de la ora 19.00, balul anual de caritate care va reuni lumea bună a oraşului, invitată să se implice în comunitate prin sprijinirea unor proiecte sociale. Evenimentul este deja o tradiţie în municipiul Focşani, iar fondurile strînse în decursul anilor au permis realizarea mai multor proiecte caritabile, după cum spun iniţiatorii. Cei de la Rotary VARANA se mîndresc cu programele de ajutorare derulate în cei patru ani de activitate în judeţ. Pentru anul care se apropie de sfîrşit, rotarienii focşăneni spun că s-au implicat în zece proiecte. Aceştia spun că au reuşit reconstrucţia Centrului de zi ” Danuţ” cu fondurile strînse în decembrie 2010 din donaţiile membrilor. S-a finalizat o sală multimedia şi au fost instalate echipamente electrice, termice, s-au facut finisaje interioare şi au fost cumpărate echipamente electronice. Acesta a fost cel mai amplu proiect al Clubului „Rotary VARANA”, după cum spune preşedintele clubului, medicul Laurenţiu Bodolan. Apoi a urmat un proiect în favoarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfîntul Pantelimon” care a primit din partea clubului patru aparate medicale. Şi Spitalul Panciu a primit un aparat medical pentru secţia de nou născuţi. Şi elevii care participă la stagiunea STEV 2011 au avut parte de ajutor din partea Clubului. De 1 Iunie - „Ziua Mondială a Copilului”, membrii clubului au premiat 15 dintre cei mai buni elevi la învăţătură şi care au o situaţie financiară precară. Clubul a asigurat sprijinul material pentru sportiva Ana Roberta Anghel, eleva Colegiului Naţional „Unirea” care a obţinut locul III la Campionatul Naţional de Atletism pentru Juniori 1 în probele de 100 metri şi săritura în lungime. De asemenea, 34 de copii de la Fundaţia „Rom pentru Rom” Panciu au beneficiat de control oftalmologic gratuit oferit la un centru de specialitate din Focşani. Cei de la Clubul Rotary spun că au premiat în acest an şi un olimpic la matematică, pe Vasile Pîrvu, elev în clasa a XI-a la Colegiul„Unirea”, care a cîştigat medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică. Rotarienii au asigurat integral costurile pentru deplasarea olimpicului în China. Aceştia şi-au propus pentru anul viitor să reabiliteze şi o sală de naşteri de la Spitalul Judeţean. Balul de caritate va avea loc în această seară la Restaurantul Fashion Center, atmosfera urmînd să fie întreţinută ca şi în anii trecuţi de MC Wilmark şi trupa lui de dans. (Aurelian IVAN)

Dr. Laurenţiu Bodolan, preşedintele clubului pînă în 2012

Clubul Rotary VARANA din Focşani, condus în prezent de dr. Laurenţiu Bodolan, funcţionează din aprilie 2008. În formula actuală, clubul s-a implicat în mai multe acţiuni de responsabilitate socială. Cluburile Rotary au deja tradiţie în Romania, primele fiind înfiinţate încă din 1929. Primul Club Rotary din lume a luat fiinţă în 1905, în oraşul american Chicago şi încă de la început a avut ca misiune încurajarea şi promovarea idealului de umanitarism şi altruism în societate. Cluburile rotariene îşi asumă responsabilitatea de a servi interesului general şi de a promova buna înţelegere. România şi Republica Moldova fac parte din Districtul 2241. Printre membrii clubului din Focşani se numără Rodica Dinuţă, Rodica Mureşan, Vali Cubolteanu, Marinela Macovei, Liviu Jitea, Dan Vicol, Doru Simiz, Laurenţiu Bodolan, Elena Stoica, Niţică Ciubotaru, Marius Ulmeteanu, Dumitru Duncan sau Marian Spînu. Următorul preşedinte al clubului va fi omul de afaceri focşănean Dumitru Duncan. Preşedinţii clubului se aleg prin rotaţie o dată la doi ani. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.