Ultima oră

Veterinarii au început consultaţiile anti-pestă

Sorin Tudose
4 nov 2011 1223 vizualizări
Veterinarii vrînceni au demarat acţiunea de recoltare de sînge de la suinele din gospodăriile ţăranilor, cît şi a celor aparţinînd societăţilor comerciale în vederea asigurării că pesta porcină clasică nu există

În cazul în care rezultatele analizelor vor fi negative Romania poate reîncepe livrarea de carne şi produse procesate din carne de porc pe piaţa europeană. „Vor fi recoltate 2.310 probe de sînge de la exploataţiile comerciale şi gospodăriile populaţiei din jurul acestor exploataţii pe o rază de trei kilometri. Acţiunea doreşte să demonstreze că în România nu evoluează pesta porcină clasică. Astfel, dacă la nivel de ţară sau la nivel regional rezultatele vor fi satisfăcătoare, se va putea decide reluarea comerţului intracomunitar de carne de porc pe piaţa europeană“, informează Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.