Ultima oră

Şcolile nu raportează frig în clase

Ziarul de Vrancea
19 oct 2011 851 vizualizări
Cu toate acestea, unele primării se plîng că nu au bani pentru a cumpăra lemne pentru încălzirea şcolilor

Nicio unitate şcolară din judeţul Vrancea nu a semnalat pînă la această dată Inspectoratului Şcolar Judeţean că ar avea probleme cu asigurarea căldurii în clase. Dat fiind faptul că în ultimele zile temperaturile au fost mai scăzute decît normalul perioadei, mai ales dimineaţa, s-a pus întrebarea dacă elevii învaţă în condiţii optime în şcoală şi nu tremură de frig în bănci. Inspectorul general Iordache Bostan declară că la Inspectorat nu au ajuns reclamaţii cu privire la frigul în şcoli, dar acesta nu neagă că unele probleme ar putea exista în teritoriu. “Raportări cu privire la probleme cu asigurarea agentului termic şi funcţionarea centralelor în şcoli nu avem. Combustibil există peste tot. S-ar putea să mai fie mici probleme, dar probabil directorii le-au rezolvat împreună cu primarul, fără a mai fi necesară sesizarea Inspectoratului”, ne-a declarat Iordache Bostan.  Cu toate acestea, unele primării se plîng că nu au bani pentru a achiziţiona lemnele pentru încălzirea unităţilor şcolare, dar şi a primăriei pe timpul iernii. De pildă, în Homocea sînt patru şcoli şi patru grădiniţe, pentru care sînt necesari în jur de o mie de metri steri de lemne. Pentru cumpărarea acestora, Primăria are nevoie de circa 120.000 lei. “Este o mare problemă, dar sper să am înţelegere la un agent economic, care să-mi dea lemne pe datorie şi să-i plătesc mai tîrziu, cînd avem bani”, a declarat primarul Neculai Ionescu. La Homocea au fost înscrişi la începutul acestui an şcolar 1.250 de copii. (M. BEŞLEAGĂ, M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
niky, acum 4576 zile, 17 ore, 25 minute, 45 secunde
Nu cautati scoli la tara care nu au caldura,mergeti la ,,Colegiul UNIREA"si sigur osa constatati ca nu au caldura.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.