Ultima oră

Turul Vrancei: Spitalul a găsit furnizor pentru lifturi

Ziarul de Vrancea
13 sep 2011 1235 vizualizări
Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfîntul Pantelimon” din Focşani a semnat ieri contractul de atribuire pentru cumpărarea de lifturi pentru pavilionul central.

În urma licitaţiei electronice, contractul de achiziţie a fost cîştigat de firma „Nova Lift" Bucureşti, care are la dispoziţie suma de 360.000 lei. Lifturile ar trebui să fie montate în 45 de zile de la semnarea contractului. Se doreşte înlocuirea a două dintre cele patru lifturi din pavilionul central al spitalului, iar fiecare lift trebuie să îndeplinească mai multe cerinţe printre care şi faptul că trebuie să susţină 13 persoane/1.000 kilograme. Spitalul Judeţean a decis să cumpere cele două lifturi după ce în august unul dintre ascensoare a luat foc din cauza vechimii. (R. M.)

CARTHA Adjud se extinde cu bani europeni

În municipiul Adjud se lansează astăzi proiectul „Extindere centrul de asistenţă pentru recuperarea tinerilor cu handicap «Cartha» Adjud, judeţul Vrancea”. Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, de la ora 12.00, la sediul Centrului de Asistenţă pentru Recuperarea Tinerilor cu Handicap (CARTHA) din strada Al. Cuza nr. 96-98. Proiectul este finanţat cu bani europeni în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”. Proiectul este implementat de Fundaţia „Pro Armonia”, înfiinţată de fostul consilier judeţean PSD Luminiţa Teodorescu. (M. B.)

Asistenta rămîne după gratii încă o lună

Geta Dumitru, asistentă medicală la secţia de pediatrie a a Spitalului Judeţean Focşani, acuzată de trafic de influenţă, nu a reuşit să îi înduplece pe judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi să fie lăsată în libertate. Instanţa care a judecat recursul depus de Geta Dumitru a respins acţiunea ca nefondată, aşa că femeia va rămîne în arest preventiv pînă în luna octombrie. Magistraţii de la Tribunalul Vrancea au decis pe 7 septembrie că Geta Dumitru trebuie privată de libertate, aşa că i-au prelungit mandatul iniţial de arestare. Asistenta este acuzată că a intermediat contra-cost în mai multe rînduri “aranjarea” unor dosare privind pensionarea anticipată, pensionarea pe caz de boală şi încadrarea într-un grad de handicap. (G. S.)
 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.