Ultima oră

Turul Vrancei:Alerta de botulism din Franţa îi pune în gardă pe medici

Ziarul de Vrancea
12 sep 2011 1005 vizualizări
Alerta pentru botulism din Franţa pune în gardă corpul medical din Vrancea. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a primit o adresă de la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) prin care este atenţionată că în Franţa au fost identificate la începutul lunii septembrie două focare de botulism: un focar cu cinci cazuri în districtul Vaucluse şi un focar cu trei cazuri în districtul Somme

Pentru că a fost perioada concediilor, inspectorii sanitari de la DSP, medicii de familie, medicii din cadrul secţiei de infecto-contagioase de la Spitalul din Focşani trebuie să îi urmărească vrîncenii care au călătorit în Franţa şi care prezintă semne de boală. Orice caz suspect de botulism cu istorie de călătorie recentă în Franţa va fi raportat la CNSCBT. În cele două focare a fost identificat un aliment comun, un produs alimentar pe bază de măsline cu migdale, produs distribuit în Franţa. (Raluca MANOLACHE)


Cutremur de 3,9 grade în Vrancea


Un nou seism de intensitate mică s-a înregistrat ieri în Vrancea. Seismul de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs la o adîncime de 128 kilometri, în zona Gura Teghii, localizată la graniţa dintre judeţele Vrancea şi Buzău. Şi săptămîna trecută în judeţ s-a produs un cutremur de 4,4 grade pe scara Richer. Cutremurul a fost înregistrat de aparatele Institutul Naţional de Fizică a Pămîntului la o adîncimea de 140 kilometri, în zona comunei Nereju. În ultimele săptămîni, zona seimică Vrancea s-a cutremurat de mai multe ori, însă seismologii spun că mişcările telurice au darul de a elibera energia seismică acumulată între plăcile tectonice. (Dan CHIRIAC)


Jandarmii au păzit începutul de an şcolar


Elevii au fost urmăriţi la festivităţile de început de an şcolar şi de jandarmi, care au patrulat pe lîngă unităţile de învăţămînt pentru prevenirea faptelor antisociale. Şi pe parcursul acestui an şcolar, efective de jandarmi vor desfăşura misiuni specifice de menţinere a ordinii publice în zona şcolilor pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor. „Dintre principalele obiective pentru care vor acţiona jandarmii amintim: menţinerea ordinii publice în zonele instituţiilor de învăţămînt, diminuarea fenomenului infracţional, adaptarea dispozitivelor de siguranţă publică în funcţie de programul unităţilor de învăţămînt, monitorizarea şi restructurarea grupurilor de persoane cu comportament deviant care frecventeză zonele respective, organizarea şi efectuarea de controale la agenţii economici care comercializează băuturi alcoolice şi ţigări în imediata apropiere a unităţilor şcolare. Dorinţa noastră este ca fiecare elev să vadă în jandarmi nişte prieteni la care pot apela cu încredere ori de cîte ori au nevoie”, au transmis jandarmii, care au în „grijă” şcoli din Focşani, Adjud, Panciu, Odobeşti şi Soveja. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.