Ultima oră

Mafia lemnului din Vrancea, luata pe sus de procurori si politisti

Ziarul de Vrancea
17 aug 2011 1662 vizualizări
O parte a toporatorilor Vrancei a fost luata pe sus in aceasta dimineata de "mascati".Conform informatiilor intrate pina acum in posesia redactorilor Ziarului de Vrancea oamenii legii incearca sa destructureze o retea de traficanti specializati in comercializarea ilicita de material lemnos cu ramificatii in judetul nostru.

Politisti ai structurilor de ordine publica, investigatii criminale, investigarea fraudelor, interventie rapida si jandarmi, cu sprijinul ofiterilor D.G.I.P.I., sub coorodnarea procurorilor Parchetelor Locale Focsani si Buzau au realizat 14 perchezitii domiciliare in Focsani, Panciu, Odobesti, Brosteni, Soveja si Cimpuri. „Investigatiile si activitatile de cercetare vizeaza solutionarea unor cazuri privind taieri ilegala de arbori, folosirea unor instrumente de marcat falsificate si sustragerea de la plata impozitelor la bugetul consolidat de stat, prin neînregistrarea veniturilor sau diminuarea veniturilor reale rezultate din activitatile economice desfasurate. În urma perchezitiilor au fost gasite si ridicate mai multe documente contabile si extracontabile, un instrument de marcat falsificat si suma de 11.000 de lei”, se arata intr-un comunicat al IPJ. Din primele verificari se pare ca ciocanul de marcat a fost gasit la sediul unei firme din Cimpuri, iar trei administratori de firma printre care se afla si celebrul toporator Florin Mateiu se afla la Buzau pentru a da explicatii  pentru fapte penale aflate in instrumentarea procurorilor de la Buzau altele decit cele retinute de procurorii vrinceni. Conform unor surse din  apropierea anchetei mafia lemnului isi procura documente false de la o retea specializata din Bacau. Concomitent cu perchezitiile din  Vrancea, s-au mai desfasurat activitati similare în judetele Buzau si Brasov.(Raluca Manolache,Gabriel Sava)

 

Vezi in atasament Comunicat Parchet


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.