Ultima oră

Exclusiv!!! Se vinde Ariel contrafacut in Focsani?

Sorin Tudose
30 iun 2011 2441 vizualizări
Un focsanean a cumparat recent o cutie de zece kilograme de detergent Ariel de la un operator economic din Focsani dupa care s-a dus direct la Protectia Consumatorilor. Cetateanul spune ca detergentul ar fi contrafacut si ca a fost mintit de administratorul magazinului cum ca produsul este din Germania si de o calitate superioara.

Barbatul mai spune ca a testat detergentul acasa si nu miroase la fel, nu spala si nu scoate petele precum cel original si, de asemenea, ambalajul este unul facut de patron la un copiator. "Am testat acest detergent si nu este conform STAS Ariel si nici nu miroase la fel, nu spala si nu scoate petele ca cel original, mai ales ambalajul este copiat si este lipit un autocolant copiat la xerox. Mentionez ca nu am primit bon fiscal ca produsul cumparat si sint total dezamagit. Va rog luati masuri sa nu se mai intample si cu alte persoane ce s-a intamplat cu mine. Am inteles ca comercializeaza cantitati de peste 100 kg catre firme de stat", se arata in plingerea barbatului, care a ajuns in atentia redactiei noastre dar si la CJPC si ANPC. La rindul lor, cei de la Protectia Consumatorilor spun ca au demarat deja o ancheta, dar ca momentan nu se pot pronunta in favoarea vreo unei parti. "Noi am fost in control deja si in ceea ce priveste actele totul este in regula. Am luat mostre de detergent si le-am trimis la laboratoarele Larex atit de la Galati cit si de la Bucuresti pentru a a fi analizate si comparate cu normele Ariel", a declarat Mirela Bizna, comisar sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC). Aceasta a mai spus ca e posibil ca detergentul sa fie contrafacut, in sensul sa fie "diluat" cu alta marca de detergent mult mai slaba calitativ motiv pentru care cel cumparat de focsanean nu ar avea aceleasi proprietati cu Ariel. Cu toate acestea, pina nu se primesc rezultatele de la laborator nu se poate lua nici o masura. Comisarii spera ca reclamatia sa fie solutionata in cel mai scurt timp posibil pentru a da un raspuns fie el negativ sau pozitiv petentului. Cu toate acestea, omul spune ca inspectorii de la Protectia Consumatorilor l-au amenintat ca ii claseaza reclamatia pe motiv ca este incompleta, in sensul ca "nu contine toate documentele probatorii, respectiv factura fiscala, bon fiscal sau chitanta, contract, certificat de garantie sau alte documente, dupa caz". Cu toate ca nu a primit bon fiscal, consumatorul a indicat atit numele firmei, adresa magazinului cit si alte date, cum ar fi "ublicitatea pe care si-o face firma pe Internet, in care arata ca vinde "Ariel importat din Germania la cel mai mic pret din Romania". (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.