Ultima oră

Bani europeni pentru reintegrarea angajatilor disponibilizati

Sorin Tudose
30 iun 2011 657 vizualizări
Uniunea Europeana acorda anual 500 de milioane de euro fiecarui stat membru prin Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG) pentru a veni in sprijinul lucratorilor disponibilizati.

O astfel de contributie FEAG poate fi acordata unui stat membru doar in anumite cazuri. "In cazul in care concedierea are loc intr-o perioada de patru luni a cel putin 500 de salariati ai unei intreprinderi dintr-un stat membru, inclusiv lucratorii concediati in cadrul furnizorilor sau producatorilor din aval ai intreprinderii mentionate anterior; daca aceasta are loc intr-o perioada de 9 luni si se disponibilizeaza cel putin 500 de salariati, in special in intreprinderi mici si mijlocii. Daca nu sint indeplinite primele criterii de interventie, dar disponibilizarile de personal au un impact semnificativ asupra ocuparii si a economiei locale", sint conditiile in care se pot primi banii europeni potrivit unui comunicat de presa al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. Contributia FEAG este acordata de UE pentru finantarea unor masuri active de ocupare care fac parte dintr-un ansamblu coordonat de servicii personalizate destinate reintegrarii pe piata muncii a persoanelor care si-au pierdut locul de munca. Totodata, se asigura asistenta pentru cautarea unui loc de munca, orientare profesionala, formare si reconversie profesionala, inclusiv competente in domeniul tehnologiei informatilor si comunicarii. Se mai iau si masuri speciale, pe o durata limitata, cum ar fi alocatiile pentru cautarea unui loc de munca, alocatiile de mobilitate sau alocatiile acordate persoanelor care participa la activitati de formare profesionala continua. FEAG nu finanteaza masuri pasive de protectie sociala. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.