Ultima oră

Ori alimentara ori circiuma!

Sorin Tudose
29 iun 2011 835 vizualizări
OPC-ul nu vrea sa mai gaseasca bautura la pahar in alimentare

Comisarii de la Protectia Consumatorilor se confrunta de ceva timp cu o noua problema generata de criza financiara. Acestia sustin ca tot mai multe magazine de cartier, dar si magazine serioase comercializeaza bautura la pahar si desfac sticlele de bere cu toate ca legea interzice acest lucru in astfel de spatii. In mediul rural acest lucru este chiar o practica mai mult decit obisnuita, mai sustin comisarii. "Am inceput sa facem controale pentru ca tot mai multe unitati comerciale care nu au autorizatie comercializeaza bauturi alcoolice la pahar. Deja am aplicat sanctiuni in valoare totala de circa 3.000 de lei si vom face aceste verificari saptaminal", a declarat Mirela Bizna, comisar sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC). Sefa institutiei de control mai spune ca pe linga incalcarea legii se mai face si concurenta neloiala celor care investesc in spatiile lor comerciale pentru a le aduce la standardele cerute de legislatia in vigoare. "Orice activitate ai desfasura ai un anumit statut si legile specifice pe care trebuie sa le respecti. Daca iti evaluezi afacerea si crezi ca e mai rentabil sa faci bar sau ceva asemanator iti poti schimba domeniul de activitate. Legea trebuie respectata in orice conditii", mai spune Bizna. Nu in ultimul rind, mai ales in mediul rural magazinele nu au si toalete pentru clienti, ori daca vinzi vin la pahar clientii vor trebui sa ajunga si la baie dupa ce dau pe git citeva pahare. In lipsa toaletelor gardurile vecinilor sint numai bune, fapt ce duce de multe ori la scandaluri. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.