Ultima oră

Transportatorii, gasiti in neregula de ITM

Sorin Tudose
23 iun 2011 749 vizualizări
Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Vrancea au desfasurat in perioada aprilie - mai etapa I a campaniei nationale privind verificarea securitatii si sanatatii in munca a operatorilor economici care transporta marfa si calatori.

In acest sens au fost verificati 26 de angajatori atit din Vrancea cit si din alte judete, cu un numar total de 418 lucratori. "Nerealizarea de catre angajatori a evaluarii riscurilor pentru securitatea si sanatatea lucratorilor, inclusiv la alegerea echipamentelor de munca, a substantelor sau preparatelor chimice utilizate si la amenajarea locurilor de munca; neintocmirea planului de prevenire si protectie; lipsa echipamentului individual de protectie din dotarea conducatorului auto; lipsa unei supravegheri medicale adecvate, la angajare sau periodic, pentru lucratorii ce conduc autovehicule rutiere pe drumurile publice; neefectuarea sau efectuarea necorespunzatoare a instruirii in domeniul securitatii si sanatatii in munca a lucratorilor ce conduc autovehicule rutiere; nedesemnarea lucratorilor care aplica masurile de prim-ajutor, de stingere a incendiilor si de evacuare a lucratorilor" "" acestea sint principalele nereguli potrivit unei informari remise redactiei noastre. Ca urmare a deficientelor constatate, 22 de societati au fost sanctionate contraventional, fiind aplicate 29 de sanctiuni, din care 27 de avertismente si doua amenzi de 8.000 lei. De asemenea, au fost dispuse masuri pentru remedierea deficientelor constatate. A doua etapa a campaniei de control se va desfasura in luna octombrie si va viza atit transportatorii de marfuri, cit si pe cei care transporta persoane. (S. TUDOSE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.