Ultima oră

ITM-ul asteapta patronii sa ridice cartile de munca ale muncitorilor

Sorin Tudose
18 iun 2011 656 vizualizări
Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) asteapta patronii din Vrancea sa ridice carnetele de munca ale angajatilor.

Cu toate ca unii dintre ei au fost programati chiar si de trei ori nu au reusit sa ajunga la sediul institutiei. "Noi trebuie sa le dam pina la finele lunii in curs. Ele sint certificate de mai mult timp, dar inca nu au venit toti sa le ia. Facem pe aceasta cale apel catre angajatori sa vina sa ridice carnetele pentru a le da ulterior muncitorilor", a declarat Eliza Botezatu, sefa interimara a ITM Vrancea. La finele anului trecut in arhiva institutiei existau peste 47.000 de carti de munca dintre care 24.571 erau active. Dintre acestea au fost date catre patroni 12.014, adica aproape jumatate dintre ele. 23.102 contracte au fost incheiate de ani de zile, dar nu au mai fost ridicate de catre titulari. Cei mai multi dintre cei care nu au mai venit niciodata sa isi ridice contractele au plecat peste hotare in timp ce unii au trecut in nefiinta. "Mai avem circa 50% dintre ele la noi la sediu si am dori ca patronii sa vina sa ridice aceste carti de munca pentru ca daca ar veni fiecare cite unul ne-ar lua mult din timpul nostru de lucru. In orice caz, daca vor veni direct cite un angajat le vom da cartile si lor", a mai precizat Botezatu. Sefa de la Munca spune ca inca mai sint persoane care cred ca isi vor pierde vechimea in cimpul muncii din moment ce isi vor ridica carnetul, dar precizeaza ca hotarirea a fost luata pentru a reduce birocratia si pentru a ne alinia standardelor europene. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.