Ultima oră

Ce este mai sugestiv? Logoul tarii din anii ă€˜60 sau Frunza Elenei Udrea?

Sorin Tudose
4 iun 2011 1282 vizualizări
Un focsanean detine un afis cu logo-ul tarii in anii 1960

Actiunile de promovare a tarii noastre intreprinse de guvernanti sint dezbatute fara doar si poate in toate colturile tarii. Campania de promovare a turismului in Romania initiata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si vestita Frunza ca logo a acesteia a suscitat discutii aprinse in toate mediile. Cei mai multi dintre cetateni nu gasesc acest simbol potrivit pentru promovarea tarii, la fel cum sloganul "Explore the Carpathian Garden" nu spune prea multe din moment ce tara are printre altele iesire la Marea Neagra si Delta Dunarii, intrata in patrimoniul mondial Unesco inca de la inceputul anilor 1990. Daca majoritatea oamenilor isi sustin doar verbal parerile, fie ca sint pro sau contra, un pensionar din Focsani ne-a aratat cum se facea reclama Romaniei la finele decade a sasea din secolul trecut. "Uite, domnule, cum se facea pe timpuri reclama la frumusetile tarii. Omul acesta din imagine reprezinta tot ce se poate face in tara. Se poate face alpinism, se poate pescui, se poate face plaja, se poate merge la vinatoare, se pot face scufundari si asa mai departe. "Romania in toate sezoanele" era sloganul campaniei de promovare", ne-a spus pensionarul, care a dorit sa ramina anonim. Extrem de revoltat, focsaneanul se intreaba retoric daca inainte oamenii erau mai prosti decit acum. "Ma intreb asa: oamenii erau mai prosti atunci? Ce e cu frunza aia, ce simobilizeaza ea? Mai mult decit atit, frunzele acestea le gasim in toate sezoanele, le gasim si iarna? Nu au habar de nimic cei ce conduc acum tara, ar trebui sa se uite in trecut sa vada cum s-au facut lucrurile inaintea lor", a mai spus focsaneanul nostalgic. Afisul a fost editat de Oficiul National de Turism "Carpati" si realizat de un anume artist Molnar. In final, care credeti ca este mai sugestiv dintre logoul din anii 60 si cel cu frunza realizat sub obladuirea Elenei Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului? (Sorin TUDOSE)







Vezi aici cum era promovata romania intr-un material video din 1961:


http://www.britishpathe.com/record.php?id=1798


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739408 zile, 8 ore, 37 minute, 1 secunda
Mie mi se pare mai tare logo-ul asta dar as pune pariu ca nu a costat atat de mult ca al Udrei.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.