Ultima oră

POLITICA:Guvernul pune ANAF să verifice marile averi. Boc:Sunt vizati cei care se declară săraci, dar au vile

Ziarul de Vrancea
1 iun 2011 493 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net guvernul a decis miercuri înfiintarea unui departament în cadrul ANAF care să verifice persoanele cu averi mari, a anuntat ministrul Finanyelor, Gheorghe Ialomitianu. Vor fi verificate 300-400 de averi.

Guvernul pune ANAF să verifice marile averi. Mai exact, Executivul a decis infiintarea Directiei de verificări fiscale, specializată in controlul veniturilor realizate de către persoanele fizice care obtin averi mari si nedeclarate, a anuntat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.


Directia nou infiintată va fi subordonată sefului ANAF si va controla circa 300 - 400 de averi, informează Realitatea TV.


Premierul Emil Boc crede că, in cativa ani, Departamentul de control al averilor mari din cadrul ANAF va deveni "unul extrem de temut de către oricine din această tară". Romani "vor prefera să-si plătească impozitele si taxele in mod legal, poate mai mult, decat să-l caute acest departament să-l investigheze cum si-a cheltuit banii, cum a dobandit averea in anul respectiv", consideră Emil Boc, cel care a comparat noua directie din ANAF cu o institutie similară din SUA.


în opinia primului-ministru, noul departament din cadrul ANAF "va aplica niste reguli ferme pentru cei care se dau in acte extrem de săraci, dar isi afisează o bogătie din asta incat nu mai poti să scapi de ei in viata de zi cu zi".


înfiintarea Directiei de verificări fiscale a fost discutată si cu delegatia FMI, in cadrul vizitei la Bucuresti din aprilie. "Directia va trebui să verifice marile averi nedeclarate si neimpozitate", spunea Sorin Blejnar, după intalnirea cu reprezentantii FMI.


Executivul a decis, la finele anului trecut, că persoanele fizice ale căror venituri reale depăsesc cu cel putin 50.000 lei sumele declarate vor plăti un impozit de 16% aplicat la diferenta dintre cele două valori, scrie MEDIAFAX.


Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a sustinut atunci că actiunile de control in cazul marilor averi in scopul impozitării vor fi declansate in principal in cazul patronilor foarte bogati care in ultimii ani au omis deliberat să inregistreze veniturile pe firmă, sustrăgandu-se de la plata impozitelor.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.