Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
31 mai 2011 560 vizualizări
Drumul si podul din Coza, la ministerul lui Udrea

Alesii locali din Tulnici au decis ieri, la sedinta de indata, sa trimita un drum comunal si un pod peste riul Coza la Ministerul Dezvoltarii pentru reabilitare. "S-a aprobat proiectul, iar votul a fost unanim, s-a eliminat din textul hotaririi prevederea potrivit careia drumul intra in administrarea Ministerului Dezvoltarii pentru un an", ne-a declarat primarul Valentin Bizna. Podul peste Coza a avut de suferit de pe urma inundatiilor puternice din ultimii ani. Valoarea investitiilor se ridica la suma de sapte milioane lei. Dupa sedinta de CL, noul edil a avut intilniri cu angajatii Primariei, pentru a se pune la punct cu problemele din administratie si pentru a face cunostinta cu subordonatii. (I. C.)


Patru vrinceni despagubiti sechestrele din 1947


Cinci vrinceni au solicitat despagubiri pentru bunurile care le-au fost sechestrate, retinute sau ramase in Bucovina de Nord si tinutul Herta, ca urmare a starii de razboi si a aplicarii Tratatului de Pace dintre Romania si Puterile Aliate si Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947. Pe ordinea de zi de ieri a sedintei Comisiei judetene pentru aplicarea dispozitiilor Legii nr. 290/2003, care a avut loc la Prefectura, s-au aflat 5 cereri depuse in conformitate cu prevederile Legii nr. 290/ 2003, referitoare la acordarea de despagubiri sau compensatii pentru anumite bunuri. «în urma analizei, membrii comisiei au adoptat o hotarire privind respingerea unui dosar, intrucit nu se face dovada refugiului si a calitatii succesorale, iar pentru celelalte patru Comisii a hotarit transmiterea unor adrese catre petenti, pentru ca in termen de 30 de zile sa-si depuna documentele prevazute de lege pentru a-si completa dosarele », se arata in comunicatul Prefecturii. (D. G.)


Control la Ambulanta


Activitatea Serviciului de Ambulanta Judetean este luata la bani marunti in aceste zile de Directia de Sanatate Publica (DSP). Inspectorii vor lua la mina toate documentele ce atesta activitatea desfasurata pe 2010 si vor urmari si calitatea serviciilor oferite celor care au avut nevoie de Salvare. "Este un control de fond care se desfasoara in fiecare an. Se verifica tot ce inseamna activitatea Serviciului de Ambulanta", spune managerul Cristian Onia. Aceste verificari au inceput si dupa ce ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a anuntat o serie de controale inopinate la serviciile de Ambulanta si SMURD din tara. Activitatea Ambulantei nu a mai fost verificata de aproape un an, cind s-a facut evaluarea necesara obtinerii acreditarii. SAJ Vrancea este format din 11 substatii, iar parcul auto este format din 47 de autosanitare din care 28 sint masini de urgenta. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.