Ultima oră

DOSARE ANTICORUPTIE:Stenograme in Dosarul Mitei din Portul Constanta: Sorin Blejnar, invocat intr-o discutie intre doi inculpati

Ziarul de Vrancea
28 mai 2011 678 vizualizări
Numele şefului ANAF, Sorin Blejnar, este invocat într-o discuţie dintre doi inculpaţi în dosarul corupţiei din Portul Constanţa pe tema intenţiei lui Sunai Cadăr de a se retrage din "grupul infracţional organizat", din cauza "disidenţelor interne", susţin anchetatorii. Discuţia a avut loc în 24.12.2010, între Tudoran Dragoş Iulian, asociat la S.C. Container Clearance Services S.R.L. Constanţa, şi Liviu Bratu, adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.

în acest context, cei doi spun că Liviu Durbac, ºef al Biroului Vamal ConstanÃa Sud Agigea, ar urma să discute cu Blejnar "acolo", "pe 26", potrivit unui document obtinut de Mediafax. "în perioada indicată, atat inculpatul Durbac Liviu Adrian, cat ºi preºedintele ANAF Sorin Blejnar, s-au găsit in SUA", notează anchetatorii.



Discutia integrala dintre Tudoran Dragoº Iulian ºi Liviu Bratu pe acest subiect:



"T.D.I.: Mă. Ideea e că iºi joacă o carte ăsta (n.r. - CADîR SUNAI). Cică nu se mai face restructurarea că au primit aviz negativ de la JustiÃie a doua oară.(...)


T.D.I.: ªi acum el zice "măi, nu, eu m-am săturat de toate frecuºurile astea, nu ºtiu ce, eu vreau să mă retrag".


T.D.I.: ("¦) Face toată chestia asta ca să-ºi păstreze postul.


B.L.: Să-ºi păstreze funcÃia.


T.D.I.: Că n-a fost bine"¦ A fost bine, se putea ºi mai bine, nu ºtiu ce tot zicea el acolo, vrea să se retragă ºi din Container Clearance Services ºi Dolce Vita, ºtii?


(...)


Dar să rămană el, să facă el aici. Cred. Asta vreau, ºtii? Adică să ne rupem cumva, ºtii?


(...)


Că s-a săturat de toate frecuºurile astea, că el incearcă să facă ceva ºi că e interpretat greºit, că are nu ºtiu ce război cu nu ºtiu cine ºi... înÃelegi? N-a zis nimic de Brigadă.


B.L.: OK. Vorbesc eu ºi cu Jupanu\', acolo.


T.D.I.: Da.


B.l.: Dacă avem acceptul, il sunăm pe ăla, peste mări.


(...)


B.L.: Ce a zis, că se intalneºte cu ăstălaltul?


T.D.I.: Ãi-am zis, nu, se intalneºte ºi cu, ă, cu Sorin ºi cu"¦.


B.L.: Cine se intalnesc?


T.D.I.: Cowboy-ul (n.n. - DURBAC LIVIU) se intalneºte cu Sorin (n.n. - SORIN BLEJNAR) acolo?


B.L.: Da, da.


T.D.I.: A! A plecat ºi Sorin colo?


B.L.: Da, pe 26, nu ºtiu cat zicea."



în acest dosar au fost emise 29 de mandate de arestare, iar senatorul PDL Mircea Banias este cercetat in stare de libertate, avand interdicÃie de a părăsi Ãara.


Tudoran Dragoº Iulian este acuzat de iniÃiere sau constituire a unui grup infracÃional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, cumpărare de influenÃă, complicitate la trafic de influenÃă, in formă continuată ºi dare de mită.


Liviu Bratu este acuzat de iniÃiere sau constituire a unui grup infracÃional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.


Durbac Liviu Adrian este acuzat de iniÃiere sau constituire a unui grup infracÃional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.


în sarcina lui Sunai Cadir, director al DirecÃia Regională de Accize ºi OperaÃiuni Vamale ConstanÃa, s-a reÃinut infracÃiunea de iniÃiere sau constituire a unui grup infracÃional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup.


de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.