Ultima oră

EDUCATIE: Profesorii care vor cere bani sau cadouri la bacalaureat riscă să fie sanctionati penal

Ziarul de Vrancea
26 mai 2011 428 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net cadrele didactice care vor face parte din comisia de evaluare a bacalaureatului riscă să fie sanctionate penal dacă vor solicita bani sau cadouri pentru falsificarea unor note sau lucrări de examen, au declarat miercuri, pentru NewsIn, reprezentantii Inspectoratului Scolar al Municipiului BucureSti.

"Sanctiuni aspre se aplică si in cazul cadrelor dicatice care oferă candidatilor solutii la subiectele probelor de la bacalureat. Anul trecut, au existat situatii in care cateva cadre didactice, din mai multe judete din tară, au fost sanctionate penal din acelasi motiv", a precizat inspectorul Marian Banu, de la Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).


în opinia reprezentantilor ISMB, montarea camerelor de supraveghere in sălile de examen si măsurile ce vor fi luate atat in cazul elevilor, cat si al profesorilor care vor incerca să fraudeze bacalaureatul prin orice mijloace, vor duce la o scădere semnificativă a numărului incidentelor de acest gen. "Camerele de supraveghere in sălile de examen sunt binevenite, iar prezenta lor nu va inhiba elevii care au invătat cu adevărat", consideră Banu.


Anul trecut, dintre cei aproape 29.000 de elevi care au dat bacalaureatul in Bucuresti, 74 au fost eliminati din examen, pentru că au intrat in sală cu telefoane mobile si fituici sau au incercat să copieze.


Prima sesiune de bacalaureat din 2011 se va desfăsura in perioada 6 iunie-1 iulie.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.