Ultima oră

POLITICA: Sondaj CSOP: 44% dintre votanitii PDL l-ar vrea pe Vasile Blaga presedinte

Ziarul de Vrancea
11 mai 2011 413 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net secretarul general al PDL, Vasile Blaga, este preferat pentru functia de sef al partidului de simpatizantii formatiunii dar si de populatie, potrivit unei cercetări de uz intern realizată de CSOP.

Cu cateva zile inainte de alegerile interne, Vasile Blaga stă mai bine in sondaje decat adversarul său, Emil Boc. 44% dintre simpatizaniti PDL consideră că fostul ministru de Interne este cel mai potrivit pentru postul de presedinte al partidului, fată de 36% cati l-au indicat pe Emil Boc. Numai 6% dintre repondenti il văd pe Theodor Paleologu bun de sef in Modrogan, potrivit cifrelor culese de CSOP.


Si in optiunile cetătenilor, Vasile Blaga stă mai bine decat principalul său contracandidat. Asfel, 30% din populatie il vede pe Blaga potrivit să conducă PDL, in timp ce Emil Boc este indicat de doart 12% dintre romani. La capitolul incredere, Vasile Blaga si Emil Boc sunt foarte aproape unul de celălalt cand vine vorba de alegătorii portocalii. Primul se bucură de increderea a 52% dintre repondentii, in timp ce premierul are 51%. Amandoi sunt insă intrecuti de presedintele Traian Băsescu, cotat cu 76% incredere in randul votantilor PDL. Cifrele nu sunt la fel de mari in randul populatiei, dar si aici Blaga stă mai bine decat Boc (17% incredere fată de 15% ).


Sondajul intrat in posesia REALITATEA.NET fost realizat de CSOP la comanda PDL pentru uz intern, in perioada 2-8 mai, pe un esantion de 1.060 de persoane si pe un subesantion de 200 de simpatizanti si votanti PDL. Eroarea de reprezentativitate este de ±3,0% cu o probabilitate de 0,95.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.