Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
10 mai 2011 645 vizualizări
Stirio pe scurt

Botii si-au carat pumni din cauza unei slujbe la Obstea Tulnici


Doi angajati de la Obstea Tulnici s-au luat la bataie duminica, in a doua zi de campanie electorala. Unul dintre ei il suspecta pe colegul sau ca a stat la baza desfacerii contractului sau de munca. Aurel Botu, din comuna Tulnici, a sesizat faptul ca in timp ce se afla in spatele unui bloc a fost lovit de Vasile Botu din localitate. Din primele verificari efectuate de politisti a rezultat faptul ca intre cei doi a izbucnit un conflict spontan, pe motiv ca Aurel Botu, in calitatea de angajat la obstea din localitate, ar fi contribuit la desfacerea contractului de munca a lui Vasile Botu, angajat pina saptamina trecuta ca drujbar. Politistii spun ca intre cei doi nu exista relatii de rudenie, desi poarta acelasi nume. Barbatii s-au lovit reciproc. Ambii au depus plingere la politie si se acuza de lovire si alte violente. Politistii spun ca agresiunea nu ar avea legatura cu lupta electorala care are loc in aceste zile in comuna de la munte. (D. C.)


Mitingul politistilor aminat pentru o saptamina


Doar zece politisti vrinceni, membrii ai Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual - filiala Vrancea, urmau sa participe azi la Bucuresti la mitingul organizat in fata Palatului Parlamentului. In ultima clipa, mitingul care se dorea un protest la adresa legii disponibilizarilor din MAI a fost anulat. "Am fi fost un numar redus de politisti din Vrancea, maxim 10. Principalul motiv era faptul ca, in aceste zile, in institutia noastra se afla corpul de control al ministrului, iar presiunea este destul de mare si pentru colegi. Numai ca s-a hotarit ca mitingul sa fie aminat pentru saptamina viitoare, in ziua in care legea dispobilizarilor va fi discutata in Parlament", ne-a spus inspectorul Angelin Ciobanu, seful SNPPC Vrancea. Ministrul Igas a anuntat dispobilizari in MAI, mii de functionari fiind in pericol sa-si piarda locul de munca. (D. C.)


Cetatenii semneaza actele fara sa le citeasca


Protectia Consumatorilor a aplicat cinci amenzi in valoare de 10.000 de lei la cinci case de schimb valutar care aveau "scapari" in relatia cu clientii. Lipsa afisarii panoului cu informatiile referitoare la cursurile practicate si neeliberarea formularului de acceptare a tranzactiei sint principalele abateri gasite de comisari. Acestia spun ca si cetatenii poarta o parte din vina pentru ca foarte rar citesc ceea ce semneaza, de unde si nenumaratale probleme care apar ulterior. "Rugam cetatenii ca atunci cind apeleaza la serviciile oferite de casele de schimb valutar sa citeasca cu atentie si integral panourile pe care sint afisate cursurile de schimb si sa nu efectueze tranzactia fara a solicita si analiza formularul de acceptare a tranzactiei. Daca informatia referitoare la cursul de schimb valutar mentionata pe formularul de acceptare a tranzactiei difera de cursul afisat cetateanul poate solicita operatorului economic anularea tranzactiei in termen de maxim 24 de ore", transmite CJPC. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.