Ultima oră

INTERNATIONAL:Mesajul lui Osama, înainte de uciderea sa: Nu va fi securitate în SUA fără securitate în Palestina

Ziarul de Vrancea
8 mai 2011 396 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net fondatorul al-Qaida, Osama bin Laden, a avertizat că nu va fi securitate în Statele Unite fără "securitate în Palestina", într-un mesaj audio înregistrat înainte de eliminarea sa de un comando american în Pakistan si publicat duminică pe un site islamist.

în mesajul său adresat presedintelui american, Barack Obama, Osama bin Laden avertizează că "America nu va putea visa la securitate pană cand nu vom trăi această securitate in Palestina".


"Este nedrept ca voi să trăiti in pace in timp ce fratii nostri (din Fasia) Gaza trăiesc in deznădejde. Prin urmare si cu vointa lui Allah, atacurile noastre impotriva voastră vor continua cat timp va continua sprijinul vostru pentru israelieni", a adăugat el, in această scurtă inregistrare.


Fondatorul al-Qaida a precizat că a vrut să adreseze Statelor Unite un mesaj prin intermediul nigerianului Umar Faruk Abdulmutallab, autorul atentatului esuat de la 25 decembrie 2009 asupra unui avion de linie american, după cel de la 11 septembrie 2001, care s-a soldat cu aproximativ 3.000 de morti.


"Dacă mesajele care v-au fost adresate erau posibile prin intermediul cuvintelor, nu am fi recurs la avioane pentru a vi le adresa", a pecizat el.


"Astfel, mesajul pe care am vrut să vi-l transmitem prin avionul eroului, combatantul Umar Faruk, Allah fie cu el, confirmă un mesaj precedent care v-a fost transmis de eroii nostri de la 11 septembrie", a adăugat el.


înregistrarea sonoră, care a fost publicată pe site-ul islamist Shamikh1.net, are o durată de 1,02 minute.


Osama bin Laden a fost ucis in urmă cu o săptămană, in cursul unei operatiuni a unui comando american impotriva resedintei acestuia din Abbottabad, Pakistan.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.