Ultima oră

ESENTIAL:Botis mai face o victimă: Sefa AMPOSDRU, care gestionează fondurile europene, a fost demisă

Ziarul de Vrancea
3 mai 2011 535 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net Anca Cristina Zevedei, sefa Autoritătii de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), a fost schimbată din functie.

Anca Cristina Zevedei a fost inlocuită cu Carmen Ionel. Acesta si-a incetat mandatul vineri, după ce ministrul interimar al Ministerului Muncii, Emil Boc, a luat decizia de a o demite. "Ratiunile acestei schimbări din functie vor fi prezentate oficial de către domnul Boc", au mai spus reprezentantii ministerului.


AMPOSDRU gestionează fonduri europene pentru dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitătii acestuia, avand ca beneficiari 1.650.000 de persoane.


înlocuirea lui Zevedei din functie are loc la cateva săptămani după ce ministrul Muncii Ioan Botis si-a dat demisia din cauza unui conflict de interese in care se afla, o firmă la care lucra sotia sa accesand fonduri europene.


Anca Cristina Zevedei este membru al Partidului Democrat din 2002 si a fost presedintele organizatiei de femei PD sector 4, intre 2004 si 2007. Din 2008 este membră a conducerii PD-L sector 6 din Capitală. Aceasta a candidat la europarlamentarele din 2009 pe un post neeligibil. A fost expert parlamentar la Comisia juridică a Senatului, este doctorand al Universitătii Nationale de Apărare, masterand in relatii internationale, absolventă de drept.


De numele ei se leagă cel mai mare grad de absorbtie al fondurilor europene. La inceputul mandatului său, valoarea plătilor efectuate prin acest program era de mai putin de 80 de milioane de euro, iar sub gestiunea sa, la inceputul lunii martie 2011, valoarea plătilor a ajuns la 485 de milioane de euro.


Este căsătorită cu un om de afaceri rus, despre care presa a scris că este apropiat al primarului PD-L din sectorul 6, Cristian Poteras. Jurnalistii au mai scris că acum cativa ani a lucrat ca barmanită la un Bistro, langă Ateneul Roman. După căsătorie, si-a deschis o agentie de top-modele, un salon de frumusete si o firmă specializată in plasarea fortei de muncă. Anca Cristina Zevedei s-a făcut remarcată la reuniuni mondene, alături de Elena Băsescu si Elena Udrea.


La conducerea AMPOSDRU a fost numită doamna Carmen Ionel, care a fost anterior sef de serviciu in cadrul directiei economice a institutiei, care va avea un mandat de sase luni", a spus Nicolae Ivăschescu, secretar de stat in ministerul Muncii.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.