Ultima oră

POLITICA: Monica Iacob Ridzi, trimisă în judecată de DNA

Ziarul de Vrancea
3 mai 2011 417 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net procurorii anticoruptie au trimis-o în judecată, marti, pe deputata PDL Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului, pusă sub acuzare în legătură cu organizarea Zilei Tineretului 2 mai 2009, la Costinesti, asupra vinovătiei sale urmănd să se pronunte înalta Curte de Casatie si Justitie.

Ridzi este acuzată de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legătură cu fapte de coruptie, uz de fals in legătură cu fapte de coruptie si participaÃie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilităÃii.


Plenul Camerei Deputatilor a respins, in decembrie 2010, cererea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de incuviinÃare a perchezitiei informatice in cazul Ridzi, precum si cererea de extindere a cercetării penale, pentru un prejudiciu de 100.000 de lei, care ar fi fost creat in urma achizitionării de către Ministerul Tineretului si Sportului a unor produse electronice, printre care laptopuri si un frigider.


Anterior, in 28 iulie 2009, Parlamentul a aprobat cererea procurorilor anticoruptie de incepere a urmăririi penale fată de fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, intr-un prim dosar.


Procurorii anticoruptie explicau, in referatul pe care l-au transmis Parlamentului, că fostul ministru Monica Iacob Ridzi ar fi cunoscut pe deplin neregulile pe care le-ar fi făcut consiliera sa, Ioana Varsta, in legătură cu atribuirea unor societăti a trei contracte privind organizarea evenimentului din 2 mai 2009, de la Costinesti.


Procurorii au constatat că Ioana Varsta, consiliera Monicăi Iacob Ridzi, a cerut să se facă trei variante cu activităti si valori estimate pentru evenimentul din 2 mai, respectiv de 300.000 de euro, 400.00 de euro ºi de 500.000 de euro.


în luna martie 2009, Varsta, consiliera personală a ministrului afacerilor externe si asociată la mai multe societăti comerciale cu sediul in Bucuresti, s-a intalnit cu Bogdan Petre Iacobescu, administrator la societatea Artisan Consulting si societatea Compania de Publicitate Mark, ocazie cu care i-a comunicat că, in 2009, Ministerul Tineretului si Sportului, precum is alte insittutii publice urmează să facă achizitii care au ca obiect servicii de publicitate - comunicare si organizare de evenimente.


La inceputul lunii aprilie 2009, după ce Varsta a fost incadrată in functia de consilier personal al ministrului Tineretului si Sportului, a initiat, la sediul societătii Red Apple Communication din Bucuresti, o intalnire cu reprezentantii firmei, in cursul căreia le-ar fi promis că le va facilita incheierea unui contract cu MTS avand ca obiect organizare de manifestări dedicate Zilei Nationale a Tineretului, in data de 2 mai.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.