Ultima oră

ECONOMIC:UE anuntă că Guvernul poate îngheta pretul benzinei

Ziarul de Vrancea
1 mai 2011 349 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net purtătorul de cuvănt al Directiei Generale a Concurentei, din cadrul Comisiei Europene, spune că măsura pe care guvernul Boc o are în vedere, de înghetare a preturilor carburantilor, nu încalcă niciuna din regulile concurentei.

Guvernul are mană liberă din partea Uniunii Europene pentru a ingheta pretul carburantilor. Anuntul a fost făcut de Marisa Gonzalez Iglesias, purtătorul de cuvant al Directiei Generale a Concurentei, din cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles, care a declarat explicit pentru ProTV si incont.ro: "Posibila inghetare a pretului pentru carburanti, anuntată de Guvernul Romaniei, nu incalcă niciuna din regulile concurentei din Uniunea Europeană.


Regulile competitiei ar putea fi teoretic incălcate doar dacă inghetarea preturilor nu s-ar aplica tuturor companiilor de pe piată ºi ar oferi un avantaj unei societăti cu capital de stat, dar nu este cazul in Romania".


Ultima majorare a pretului carburantilor s-a inregistrat vineri, cand Rompetrol, Petrom si OMV au majorat preturile la benzină cu 7 bani pe litru. Astfel, cel mai scump sortiment de benzină este vandut de OMV Petrom cu 6,11 lei.


Pe de altă parte, OMV a decis să renunte la a mai face publice informatiile privind modificarea preturilor de referintă la carburanti, fiecare cumpărător urmand să afle direct la pompă noile tarife, dacă acestea au fost schimbate.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.