Ultima oră

ACTUALITATE-EVENIMENT:Patru militari romăni au fost răniti, duminică dimineată, în Afganistan

Ziarul de Vrancea
1 mai 2011 395 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net care citeaza MApN patru militari romăni au fost răniti, duminică dimineata, în Afganistan, după ce autovehiculul blindat tip MRAP în care se aflau pe autostrada A1 din provincia Zabul a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Potrivit sursei citate, autovehiculul blindat, aflat in misiune cu militari din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", pe autostrada A1 in Provincia Zabul, Afganistan a fost atacat, duminică, in jurul orei 5.30.


Desi cantitatea de explozibil utilizată in atac a fost foarte mare, fapt care a dus la răsturnarea vehiculul, gradul ridicat de protectie asigurat de blindajul masinilor de luptă folosite de fortele NATO in Afganistan a dus la salvarea vietilor militarilor romani, se arată in comunicatul remis duminică de MapN.


Reprezentantii MApN precizează că, in urma deflagratiei, locotenentul George Olteanu a suferit leziuni in zona spatelui si la muschii piciorului stang, plutonierul major Marius Apostol are glezna piciorului stang fracturată si caporalul Daniel Riza a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stang. Starea celor trei militari romani este stabilă. Al patrulea militar aflat in vehicul, caporalul Nicolae Barbu, care a acuzat doar lovituri superficiale, si-a reluat activitatea in Baza Lagman.


Locotenentul Olteanu, plutonierul major Apostol si caporalul Riza au fost evacuati către Spitalul Militar din Kandahar, pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.