Ultima oră

JUSTITIE: Sorin Ovidiu Vîntu, arestat preventiv pentru 29 de zile VEZI VIDEO

Ziarul de Vrancea
29 apr 2011 473 vizualizări
Conform site-ului www.realitatea.net Sorin Ovidiu Vîntu si Ion Ilie Cezar, acuzati de şantajarea lui Sebastian Ghită, vor fi arestati preventiv pentru 29 de zile, după ce, vineri, Tribunalul Bucuresti a admis recursul procurorilor fată de decizia de cercetare a lor în libertate. Decizia Tribunalului Bucuresti este definitivă.

Un complet de trei judecători de la Tribunalul Bucuresti a judecat, vineri, contestatia procurorilor impotriva deciziei din 21 aprilie a Judecătoriei Sectorului 5, care a hotărat cercetarea lui Sorin Ovidiu Vintu si a lui Ilie Cezar Ion in libertate.


Cei doi au fost retinuti, pe 20 aprilie, de Parchetul General, care ii cercetează pentru santajarea managerului Realitatea TV, Sebastian Ghită.




Reprezentantul Ministerului Public a solicitat instantei admiterea recursului si emiterea de mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele celor doi. Procurorul de sedintă a explicat că Vintu l-ar fi santajat pe Sebastian Ghită si că, prin intermediul lui Ilie Cezar Ion, a făcut presiuni asupra acestuia. Totodată, magistratul a arătat că scopul urmărit de omul de afaceri ar fi fost obtinerea unei sume de bani si că, desi era sub cercetat intr-un alt dosar, a săvarsit o nouă infractiune.


La randul său, avocatul Marian Nazat, care l-a reprezentat pe Sorin Ovidiu Vintu, a subliniat că instanta de fond a dispus cercetarea in libertate a clientului său pentru că nu erau indicii temeinice că acesta ar fi săvarsit infractiunea de santaj de care este acuzat. Mai mult, a explicat Nazat, presupusa victimă a santajului, Sebastian Ghită, a avut mai multe iesiri publice din care nu reiese că s-ar fi simtit amenintat.


Parchetul instantei supreme a afirmat, potrivit Mediafax, că omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu incearcă să ofere piste false cu privire la raporturile sale cu managerul Realitatea TV, Sebastian Ghită, acuzarea sustinand că instanta de fond a interpretat gresit starea de fapt si s-a concentrat pe contractul de management.


"Solutia judecătorului fondului s-a intemeiat pe o stare de fapt interpretată gresit, contrazisă de probele administrate, si de aceea nici nu a mai procedat la analiza propunerii măsurii arestării preventive prin prisma pericolului concret pentru ordinea publică", a sustinut, vineri, acuzarea, in fata judecătorilor Tribunalului Bucuresti, care judecă recursul Parchetului impotriva deciziei de eliberare a celor doi acuzati.



Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.