Ultima oră

Cintec, joc si voie buna de Ziua Internationala a Romilor

Gabriela Draghici
9 apr 2011 1934 vizualizări
Scoli din sase comune ale judetului au celebrat diversitatea culturala in Focsani u si prescolarii de la Gradinita nr. 7 au dansat in cinstea romilor

Ziua Romilor a fost sarbatorita cu fast ieri pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Focsani, cu muzica si dansuri traditionale tiganesti, dar si prezentari de moda inedite. Pe scena si-au facut loc echipele de dans ale scolilor din Slobozia Bradului, Chiojdeni, Timboiesti, Marasesti, Adjud si Homocea, cu interpretari demne de admirat, iar Asociatia Rom pentru Rom din Panciu a imbracat micutii in haine realizate din hirtie creponata, cum nici Parisul n-a mai vazut. Solistul rom Arun din Tecuci a invitat prin cintec pe scena elevele care, imbracate in fuste traditionale tiganesti, au umplut scena de joc si voie buna. "A fost un eveniment extraordinar. Am reusit sa punem la cale un spectacol inedit cu ajutorul partenerilor si scolilor implicate. Diversitatea a fost prezenta pentru ca nu numai elevi de etnie roma au fost prezenti. Am vazut bucurie si acceptare pe fata elevilor romi si sint sigura ca impreuna vom reusi sa facem lucruri extraordinare", ne-a spus inspectorul scolar Ana Gavrilescu. Aceasta, impreuna cu solistul Arun si echipa de dansuri "Khetanes" a Scolii Slobozia Bradului, a plecat spre Bucuresti pentru a participa la emisiunea de pe TV Favorit a artistului vrincean Aurel Moldoveanu. Si prichindeii de la grupele mijlocie si mare B a Gradinitei cu program prelungit nr. 7 Focsani au sarbatorit Ziua Internationala a Romilor, alaturi de elevii Scolii Slobozia Bradului. Coordonati de educatoarele Florentina Chiriac, Valerica Popa, Mihaela Pricope si Neluta Oprea, prescolarii au primit musafirii in mod traditional romanesc, cu piine si sare, purtind costume traditionale. Cele doua grupuri de copii au desfasurat o activitate interculturala, materializata in dansuri de societate, dansuri tiganesti, cintece si poezii. Activitatea de ieri, intitulata "Prietenia, floare rara", face parte din proiectul de parteneriat educational "Copil ca tine sint si eu". "Promovam incluziunea sociala a romilor, imbunatatirea respectului de sine si interculturalitatea. Proiectul s-a nascut in urma dorintei noastre de a ajuta comunitatea roma", a mentionat directorul Gradinitei nr. 7, Claudia Enache. (Gabriela DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739418 zile, 14 ore, 47 minute, 19 secunde
Doar tzoapele "intelectuale" zic tziganilor romi !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.